Tort cu morcovi si frosting

Tortul cu morcovi si frosting este un tort simplu si delicios, potrivit pentru momentele cand ti-e pofta de ceva dulce.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie
Tort cu morcovi si frosting

Ingrediente

  • 175 gr faina;
  • 1 praf de copt;
  • un praf de sare;
  • 1 lingurita scortisoara;
  • 100 gr nuci;
  • 2 oua mari;
  • 90 gr zahar;
  • 160 ml ulei;
  • 2 plicuri zahar vanilat;
  • 160 gr mar ras/cubulete mici;
  • 320 gr morcov ras (marunt).
  •  
  • Pt frosting:
  • 60 gr unt (temperatura camerei);
  • 110 gr crema de branza Philadelphia;
  • 220 gr zahar pudra;
  • zahar vanilat.

Mod de preparare

Incalzim cuptorul la 180 grade.
Amestecam faina, praful de copt, sarea si scortisoara cu un tel. Adaugam alunele taiate marunt (nu macinate, taiate cu un cutit pe tocator).
In alt bol batem ouale usor. Adaugam peste oua zaharul, uleiul si vanilia pana se ingroasa putin.
Adaugam peste merele taiate cubulete si morcovul ras.
Golim bolul cu ingredientele ude (oua, zahar, ulei, vanilie, mere, morcovi) peste bolul cu ingredientele uscate (faina, praf de copt etc).
Amestecam cu un tel pana se incorporeaza bine.
Dam la cuptor intr-o tava rotunda de tort, in care am pus hartie de copt.
Sta la cuptor 20-25 min. Il scoatem si-l lasam sa se raceasca.
Separat mixam untul si crema de branza pana devin f cremoase. Incepem sa adaugam treptat zaharul apoi extractul de vanilie.
Cand tortul este rece il imbracam in crema.

Produsul meu preferat este: http://shabbychicshop.ro/trandafir-easy-life/755-ceainic-easy-life.html
Particip la concurs :)


Tortul de morcovi cu frosting se serveste cu pofta, de preferat pe farfurie :)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide