Tortul cu mousse de cocos si jeleu de ananas este o reteta de tort fin, revigorant, dar deloc greu de preparat. Este un tort perfect pentru orice moment de sarbatoare.
Ideea acestui desert mi-a venit de la celebrul cocktail Pina Colada, perfect in zilele calde de vara. Am descompus cocktailul si l-am compus din nou in acest desert minunat, perfect in zilele calde de vara. Blatul se potriveste perfect, tortul avand nevoie de consistenta. Fiindca are pricomigdale macinate in loc de faina, blatul este mai umed, cu aroma fina de midala si nu mai are nevoie de insiropare.
In plus, pentru pregatirea mousse-ului si a jeleului am folosit Green Sugar, zahar natural pe baza de stevia, fara calorii si cu 0 indice glicemic. Aceasta-i cireasa de pe tort :), pe care am ales de aceasta data sa n-o folosesc la propriu.
Pregatim in primul rand blatul tortului:
Dam prin blender pricomigdalele. Se incinge cuptorul la 180 grade C. Se unge fundul unei forme de tort cu diametru de 26 cmn sau se tapeteaza cu hartie pentru copt. Se topeste ciocolata in unt, fie intr-o cratita cu fund dublu la foc mic, fie la baie de aburi. Se separa ouale. Galbenusurile se mixeaza cu Green Sugar iar apoi se toarna ciocolata topita si fursecurile zdrobite. Se bate albusul spuma, se pune deasupra compozitiei si se inglobeaza. Se aseaza compozitia in forma si se coace in partea de mijloc a cuptorului timp de 25-30 de minute. Scoatem blatul din forma si il lasam pe un gratar sa se raceasca. Nu trebuie taiat, nu va fie foarte inalt.
Asezam apoi blatul pe un platou si aranjam in jurul lui un inel de sustinere, mai inalt.
Pregatim mousse-ul de cocos:
Punem laptele de cocos pe foc impreuna cu Green Sugar si-l aducem la punctul de fierbere. Daca sunteti familiarizati cu indulcitorii naturali, stiti probabil ca de cele mai multe ori acestia influenteaza gustul preparatelor gatite termic. Am ales sa folosesc Green Sugar deoarece este singurul de pe piata al carui gust a fost stabilizat, ceea ce face ca el sa nu modifice (cu amareala specifica steviei) gustul alimentelor in care este folosit, nici macar in urma procesului de gatire la temperaturi inalte.
Oprim focul si adaugam gelatina hidratata in 5-6 linguri de apa rece. Amestecam bine si dam crema la rece.
Smantana pentru frisca o batem bat impreuna cu zaharul vanilat iar apoi o dam la rece. Cand crema de cocos e intarita suficient adaugam frisca cu miscari de jos in sus.
Sfat: Daca folositi frisca naturala (si va recomand sa faceti asta!) inainte sa o mixati aceasta trebuie sa fie rece! Altfel nu se va mixa si va ramane moale.
Turnam apoi mousse-ul peste blatul pregatit si dam la rece sa se intareasca.
Pregatim jeleu de ananas:
Cel mai simplu pas :). Am folosit o conserva de ananas pe care am transformat-o in piure cu ajutorul blenderului. Am adaugat Green Sugar si gata! Am ales plicurile Green Sugar, deoarece un pliculet de zahar echivaleaza cu o lingurita. Green Sugar e o alternativa mult mai sanatoasa in raport cu alti indulcitori, deoarece produsul este o combinatie de produse naturale.
Adaugam jeleul de ananas peste mousse-ul intarit si dam din nou la frigider pana se inatreste.
Va garantez ca n-o sa va para rau daca incercati acest tort, se topeste la propriu vazand cu ochii :) si nu din cauza caldurii de afara ci pentru ca este foarte bun!
Sfat:
Daca doriti un gust mai intens de cocos, puteti adauga si lichior sau fulgi de cocos.
Pastrati tortul cu mousse de cocos si jeleu de ananas la rece pana in momentul servirii.
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbioriPentru ciulama de ciuperci ciupercile proaspete se curata, se spala in mai multe ape si se taie lame. In cazul folosirii...
Ciulama cu ciuperciCiulama de ciuperci si usturoi este o mancare de post sanatoasa si delicioasa. Se curata ceapa si se spala apoi se toaca...
Ciulama de ciuperci si usturoi de postHribi cu usturoi este o ciulama de ciuperci delicioasa. 1 kg hribi curatati si bine spalati se taie fidelute, se pun la calit...
Hribi cu usturoiPentru ciulamaua delicioasa de ciuperci se pregatesc ciupercile la fel ca mai sus si se fierb in apa cu putina sare. Se...
Ciulama delicioasa de ciuperciAceasta reteta de inghetata de casa este absolut delicioasa. Daca va place laptele de pasare cu siguranta va va placea si...
Inghetata lapte de pasareIncearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Comentarii