Tort cu mousse de cocos si jeleu de ananas

Tortul cu mousse de cocos si jeleu de ananas este o reteta de tort fin, revigorant, dar deloc greu de preparat. Este un tort perfect pentru orice moment de sarbatoare.

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa
Tort cu mousse de cocos si jeleu de ananas

Ingrediente

  • Ingrediente blat:
  • -100g pricomigdale
  • -100g ciocolata cu lapte sau amaruie (cum va place)
  • -100g unt
  • -3 oua
  • -100g Green Sugar
  •  
  • Ingrediente mousse de cocos:
  • 300ml lapte de cocos
  • 50g Green Sugar
  • 300g smantana pentru frisca
  • 2 lingurite zahar vanilat
  • 6g gelatina
  •  
  • Ingrediente jeleu de ananas:
  • 250ml piure de ananas
  • 5g gelatina
  • 2 linguri Green Sugar

Mod de preparare

Ideea acestui desert mi-a venit de la celebrul cocktail Pina Colada, perfect in zilele calde de vara. Am descompus cocktailul si l-am compus din nou in acest desert minunat, perfect in zilele calde de vara. Blatul se potriveste perfect, tortul avand nevoie de consistenta. Fiindca are pricomigdale macinate in loc de faina, blatul este mai umed, cu aroma fina de midala si nu mai are nevoie de insiropare.

In plus, pentru pregatirea mousse-ului si a jeleului am folosit Green Sugar, zahar natural pe baza de stevia, fara calorii si cu 0 indice glicemic. Aceasta-i cireasa de pe tort :), pe care am ales de aceasta data sa n-o folosesc la propriu.

Pregatim in primul rand blatul tortului:

Dam prin blender pricomigdalele. Se incinge cuptorul la 180 grade C. Se unge fundul unei forme de tort cu diametru de 26 cmn sau se tapeteaza cu hartie pentru copt. Se topeste ciocolata in unt, fie intr-o cratita cu fund dublu la foc mic, fie la baie de aburi. Se separa ouale. Galbenusurile se mixeaza cu Green Sugar iar apoi se toarna ciocolata topita si fursecurile zdrobite. Se bate albusul spuma, se pune deasupra compozitiei si se inglobeaza. Se aseaza compozitia in forma si se coace in partea de mijloc a cuptorului timp de 25-30 de minute. Scoatem blatul din forma si il lasam pe un gratar sa se raceasca. Nu trebuie taiat, nu va fie foarte inalt.

Asezam apoi blatul pe un platou si aranjam in jurul lui un inel de sustinere, mai inalt.

Pregatim mousse-ul de cocos:

Punem laptele de cocos pe foc impreuna cu Green Sugar si-l aducem la punctul de fierbere. Daca sunteti familiarizati cu indulcitorii naturali, stiti probabil ca de cele mai multe ori acestia influenteaza gustul preparatelor gatite termic. Am ales sa folosesc Green Sugar deoarece este singurul de pe piata al carui gust a fost stabilizat, ceea ce face ca el sa nu modifice (cu amareala specifica steviei) gustul alimentelor in care este folosit, nici macar in urma procesului de gatire la temperaturi inalte.

Oprim focul si adaugam gelatina hidratata in 5-6 linguri de apa rece. Amestecam bine si dam crema la rece.

Smantana pentru frisca o batem bat impreuna cu zaharul vanilat iar apoi o dam la rece. Cand crema de cocos e intarita suficient adaugam frisca cu miscari de jos in sus. 

Sfat: Daca folositi frisca naturala (si va recomand sa faceti asta!) inainte sa o mixati aceasta trebuie sa fie rece! Altfel nu se va mixa si va ramane moale.

Turnam apoi mousse-ul peste blatul pregatit si dam la rece sa se intareasca.

Pregatim jeleu de ananas:

Cel mai simplu pas :). Am folosit o conserva de ananas pe care am transformat-o in piure cu ajutorul blenderului. Am adaugat Green Sugar si gata! Am ales plicurile Green Sugar, deoarece un pliculet de zahar echivaleaza cu o lingurita. Green Sugar e o alternativa mult mai sanatoasa in raport cu alti indulcitori,  deoarece produsul  este o combinatie de produse naturale.

Adaugam jeleul de ananas peste mousse-ul intarit si dam din nou la frigider pana se inatreste.

Va garantez ca n-o sa va para rau daca incercati acest tort, se topeste la propriu vazand cu ochii :) si nu din cauza caldurii de afara ci pentru ca este foarte bun!

Sfat:

Daca doriti un gust mai intens de cocos, puteti adauga si lichior sau fulgi de cocos.


Pastrati tortul cu mousse de cocos si jeleu de ananas la rece pana in momentul servirii.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ghiveci calugaresc de vinete

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Paste cu sos de rosii si busuioc

Paste cu sos de rosii si busuioc

Fiica mea le adoră. Reteta inventata de mine.

Paste cu sos de rosii si busuioc
Tarta cu piersici

Tarta cu piersici

Pentru azi o reţetă foarte simplă dar tare gustoasă. Am ales să pregătesc această reţetă pentru că mamei mele nu-i...

Tarta cu piersici
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)
1
Romania

Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)

Aceasta reteta de prajitura cu gem si aluat razuit se mai numeste si prajitura raioasa. Este o prajitura de casa simpla si...

Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)
Prajitura foaie peste foaie
2
Romania

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Gogosari cu conopida si struguri
3
Romania

Gogosari cu conopida si struguri

E toamna! Da...e toamna...e vremea conservelor pentru iarna. Cel putin la mine acasa. Am mancat la o matusa din Bistrita o...

Gogosari cu conopida si struguri
Salata de fasole verde
4
Romania

Salata de fasole verde

Se fierbe fasolea verde si se taie bucatele mici. Se rade morcovul, se taie patrunjelul, ceapa si 2-3 catei de usturoi. Se...

Salata de fasole verde
Lichior de menta
5
Romania

Lichior de menta

Lichiorul de menta este o bautura deosebita. Pentru a face aceasta reteta de lichior aveti nevoie frunze de menta, alcool si...

Lichior de menta