Tort cu mousse de zmeura si ciocolata

Tortul cu mousse de zmeura si ciocolata este gustos, delicat si parfumat si cu siguranta va face deliciul meselor festive.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Tort cu mousse de zmeura si ciocolata

Ingrediente

  • Blat
  • 1 ciocolata
  • 30 g unt
  • 4 albusuri
  • 2 galbenusuri
  • 100 g ciocolata
  • 1 praf de sare
  • 1/2 praf de copt
  • 6 linguri faina
  • Mousse de ciocolata
  • 150 g ciocolata
  • 350 ml frisca
  • 1 lingura gelatina(hidratata)
  • Mousse de zmeura
  • 300 g zmeura
  • 300 ml frisca
  • 2 linguri gelatina

Mod de preparare

Blat:

Topim ciocolata cu untul si lasam sa se raceasca.
Mixam albusurile spuma cu zaharul si praful de sare,adaugam galbenusurile pe rand si mixam bine dupa fiecare.
Adaugam ciocolata si omogenizam,adaugam faina amestecata cu praful de copt si omogenizam.
Turnam in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul incalzit cca 30 min la foc mediu(sa treaca testul cu scobitoarea)lasam sa se raceasca bine dupa care taiem in 2.

Mousse de ciocolata:

Ciocolata o topim cu 150 ml frisca(avem grija sa nu fiarba).
Cand s-a racit adaugam 1 lingura de gelatina amestecam si dam la rece.
Restul de frisca o mixam si o amestecam cu amestecul de ciocolata racita.

Mousse de zmeura:

Zmeura(dezghetata) o blenduim, piureul de zmeura(putem sa folosim zmeura facuta dulceata din camara de bunatati din natura il amestecam cu gelatina hidratata,dam la frigider cat mixam frisca dupa care adaugam zmeura si omogenizma (dam la rece pana ansamblam tortul)
Asamblare-Asezam prima foaie,am pus compozitiile in 2 pungi si am alternand compozitiile (ca un sah), adaugam a 2 foaie si decoram dupa plac.


Tortul cu mousse de zmeura si ciocolata se va servi rece.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide