Tort cu mousse de zmeura si ciocolata

Tortul cu mousse de zmeura si ciocolata este gustos, delicat si parfumat si cu siguranta va face deliciul meselor festive.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Tort cu mousse de zmeura si ciocolata

Ingrediente

  • Blat
  • 1 ciocolata
  • 30 g unt
  • 4 albusuri
  • 2 galbenusuri
  • 100 g ciocolata
  • 1 praf de sare
  • 1/2 praf de copt
  • 6 linguri faina
  • Mousse de ciocolata
  • 150 g ciocolata
  • 350 ml frisca
  • 1 lingura gelatina(hidratata)
  • Mousse de zmeura
  • 300 g zmeura
  • 300 ml frisca
  • 2 linguri gelatina

Mod de preparare

Blat:

Topim ciocolata cu untul si lasam sa se raceasca.
Mixam albusurile spuma cu zaharul si praful de sare,adaugam galbenusurile pe rand si mixam bine dupa fiecare.
Adaugam ciocolata si omogenizam,adaugam faina amestecata cu praful de copt si omogenizam.
Turnam in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul incalzit cca 30 min la foc mediu(sa treaca testul cu scobitoarea)lasam sa se raceasca bine dupa care taiem in 2.

Mousse de ciocolata:

Ciocolata o topim cu 150 ml frisca(avem grija sa nu fiarba).
Cand s-a racit adaugam 1 lingura de gelatina amestecam si dam la rece.
Restul de frisca o mixam si o amestecam cu amestecul de ciocolata racita.

Mousse de zmeura:

Zmeura(dezghetata) o blenduim, piureul de zmeura(putem sa folosim zmeura facuta dulceata din camara de bunatati din natura il amestecam cu gelatina hidratata,dam la frigider cat mixam frisca dupa care adaugam zmeura si omogenizma (dam la rece pana ansamblam tortul)
Asamblare-Asezam prima foaie,am pus compozitiile in 2 pungi si am alternand compozitiile (ca un sah), adaugam a 2 foaie si decoram dupa plac.


Tortul cu mousse de zmeura si ciocolata se va servi rece.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Scovergi ardelenesti
3
Gogosi

Scovergi ardelenesti

Reţeta de scovergi e foarte simplă şi ieftină, de post, fără ou şi fără lapte.

Scovergi ardelenesti
Prajitura cu piure de castane
4
Prajituri

Prajitura cu piure de castane

O prajiturica delicioasa, aspectuoasa care poate fi vedeta pe masa familiei noastre!

Prajitura cu piure de castane
Foi napolitana cu blat de nuga
5
Prajituri

Foi napolitana cu blat de nuga

Este o reteta mostenita de la bunica mea, prajitura preferata din copilaria mea.

Foi napolitana cu blat de nuga
Parteneri
Spaghetti alla checca sul rogo
Bucataras.RO

Spaghetti alla checca sul rogo

Spaghetti alla checca sul rogo
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!