Tort cu nectarine si coacaze rosii

Tortul cu nectarine si coacaze rosii este un tort aromat si delicios de vara. Poate fi pregatit cu o ocazie festiva sau doar cand doriti un desert delicios.

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
redusa
Tort cu nectarine si coacaze rosii

Ingrediente

  • Pentru blat
  • * 8 oua
  • * 8 linguri de zahar
  • * 8 linguri de faina
  • * 1 praf de copt cu sofran
  • * 1 zahar vanilat
  • * 1 esenta de vanilie
  • Pentru creme
  • * 800 g frisca lichida
  • * 200 g coacaze rosii
  • * 100 g ciocolata
  • * 100 g fistic
  • * 4 nectarine
  • * 1 zahar vanilat
  • * 1 plic gelatina
  • Pentru decor
  • * 150 g ciocolata
  • * coacaze rosii
  • * nectarine
  • * fistic

Mod de preparare

Preparare blat de tort:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, adaugam apoi zaharul tos, cel vanilat si mixam pana devin lucioase.
Galbenusurile se amesteca cu 20 ml apa minerala si se toarna peste albusuri.
Adaugam apoi faina amestecata cu praful de copt.
Aluatul obtinut se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor la foc mediu, timp de 25-30 minute.

Preparare creme
Frisca se bate cu zaharul vanilat, apoi se imparte in doua boluri.
In primul bol adaugam coacazele, fistic si amestecam usor, in al doilea bol adaugam nectarinele taiate marunt.
Gelatina o pregatim conform instructiunilor de pe pachet si o adaugam peste frisca.
Dam apoi ambele boluri la rece pentru 30 minute.

Asamblare si decorare tort
Blatul copt si racit se taie in 3 parti egale.
Fiecare parte se insiropeaza cu sirop de menta.
Lauam apoi prima parte de blat si o punem in tava in care am copt blatul,adaugam crema de frisca cu nectarine, al
doilea blat, apoi crema de coacaze si ultimul strat de blat.
Dam la rece pentru cel putin 4 ore.
Decoram tortul cu ciocolata topita pe baie de aburi si ornam cu coacaze, felii de nectarine si putin fistic.
Pofta buna!


Tortul cu coacaze rosii si nectarine se serveste rece.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Coulis de capsuni

Coulis de capsuni

• adaugati anasonul stelat, boabele de cardamon, batonul de scortisoara, bobitele de ienibahar, coaja de portocala, fulgii...

Coulis de capsuni
Negresa cu capsuni si menta

Negresa cu capsuni si menta

Gustoasa, usor de preparat si cu ingrediente putine

Negresa cu capsuni si menta
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Cele mai apreciate rețete
Cartofi, carnati si fleica la cuptor
1
Mancaruri cu carne

Cartofi, carnati si fleica la cuptor

Nu stiu daca exista cineva caruia sa nu-i placa acest fel de mancare, pregatita cu carnatii proaspeti de casa, fleica de la...

Cartofi, carnati si fleica la cuptor
Cuib de viespe cu nuca si miere de albine
2
Preparate cu miere

Cuib de viespe cu nuca si miere de albine

Prajitura cuib de viespe cu nuca si miere de albine este delicioasa. Pentru a prepara aceasta prajitura aveti nevoie de: 10...

Cuib de viespe cu nuca si miere de albine
Bezele simple si rapide
3
Spume

Bezele simple si rapide

Pentru bezele simple se bat albusurile intr-un cazanel sau intr-o oala, pe marginea masinii, se amesteca cu zaharul vanilat...

Bezele simple si rapide
Parteneri
Tarta cu fructe de toamna
Bucataras.RO

Tarta cu fructe de toamna

Am avut cateva fructe care se stricau si era pacat sa le las sa se strice de tot sau sa le arunc, asa ca am facut o tarta...

Tarta cu fructe de toamna
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Prajitura Kiss cu spuma de capsuni
ReteteCulinare.RO

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent. citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!