Tortul cu nectarine si coacaze rosii este un tort aromat si delicios de vara. Poate fi pregatit cu o ocazie festiva sau doar cand doriti un desert delicios.
Preparare blat de tort:
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, adaugam apoi zaharul tos, cel vanilat si mixam pana devin lucioase.
Galbenusurile se amesteca cu 20 ml apa minerala si se toarna peste albusuri.
Adaugam apoi faina amestecata cu praful de copt.
Aluatul obtinut se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor la foc mediu, timp de 25-30 minute.
Preparare creme
Frisca se bate cu zaharul vanilat, apoi se imparte in doua boluri.
In primul bol adaugam coacazele, fistic si amestecam usor, in al doilea bol adaugam nectarinele taiate marunt.
Gelatina o pregatim conform instructiunilor de pe pachet si o adaugam peste frisca.
Dam apoi ambele boluri la rece pentru 30 minute.
Asamblare si decorare tort
Blatul copt si racit se taie in 3 parti egale.
Fiecare parte se insiropeaza cu sirop de menta.
Lauam apoi prima parte de blat si o punem in tava in care am copt blatul,adaugam crema de frisca cu nectarine, al
doilea blat, apoi crema de coacaze si ultimul strat de blat.
Dam la rece pentru cel putin 4 ore.
Decoram tortul cu ciocolata topita pe baie de aburi si ornam cu coacaze, felii de nectarine si putin fistic.
Pofta buna!
Tortul cu coacaze rosii si nectarine se serveste rece.
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeUn aperitiv delicios, se poate servi cald sau rece, potrivit in orice moment!
Rulouri cu ciuperciTortul Dobos este o reteta de tort foarte cunoscuta si indragita de multi dintre noi. Tortul se poate face cu cate foi...
Tort DobosAceasta reteta de vara este un aperitiv cald, delicios, perfect pentru orice masa din zi.
Vinete umplute la cuptorIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii