Tort cu nuca

Se face un blat de cacao din 10 oua, 10 linguri de zahar, 8 linguri de faina, 2 linguri cacao si 6 linguri de nuca macinata. Blatul se taie in 3 strat

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie
Tort cu nuca

Ingrediente

  • Blat
  • 10 oua
  • 10 linguri zahar
  • 8 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 6 linguri nuca macinata
  • CREMA
  • 500 ml lapte
  • 2 pachete praf de budinca de vanilie
  • 8 linguri zahar
  • 200 gr ciocolata menaj
  • 1 esenta de rom
  • 500 ml frisca lichida
  • 50 gr nuca macinata

Mod de preparare

Se face un blat de cacao din 10 oua, 10 linguri de zahar, 8 linguri de faina, 2 linguri cacao si 6 linguri de nuca macinata. Blatul se taie in 3 straturi care se insiropeaza

CREMA

500ml lapte, 2 pachete praf de budinca de vanilie, 8 linguri de zahar se fierb pe foc pana se ingroasa apoi se ia de pa foc si se adauga 200gr ciocolata de menaj se amesteca pana se topeste bine ciocolata apoi se lasa la racit si cand e rece se pune 1 esenta de rom. 500 ml frisca lichida se bate cu mixerul pana se ingroasa apoi se adauga treptat in crema de budinca.


Cu crema se umple tortul se imbraca si deasupra apoi se pudreaza cu nuca macinata din abundenta.

Alte retete recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori