Tort cu nuci

Pentru blatul tortului cu nuci aveti nevoie de 8 albusuri, 400 g zahar pudra, 5 lingurite cacao, 250 g nuci macinate.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blatul:
  • 8 albusuri
  • 400 g zahar pudra
  • 5 lingurite cacao
  • 250 g nuci macinate
  • 2 linguri pesmet
  • Crema:
  • 300 g unt
  • 100 g cacao
  • 200 g zahar
  • vanilie
  • coaja rasa de portocala
  • 8 galbenusuri
  • Pentru glazura:
  • frisca sau
  • serbet.

Mod de preparare

Pentru tortul cu nuci se face un sirop din cateva linguri de apa cu zahar, se parfumeaza cu vanilie sau portocala, se da la o parte si se acopera cu un prosop ud. Se bat albusurile spuma si se amesteca cu compozitia racorita, apoi se da din nou la fiert pe marginea plitei, pana cand se ingroasa si se da la rece. Separat, se bate untul spuma si se amesteca cu cacaoa si cu crema racita, dupa care se umplu foile si se orneaza cu frisca.


Tortul cu nuci se serveste ornat cu frisca.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci