Tort cu nuci

Pentru blatul tortului cu nuci aveti nevoie de 8 albusuri, 400 g zahar pudra, 5 lingurite cacao, 250 g nuci macinate.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blatul:
  • 8 albusuri
  • 400 g zahar pudra
  • 5 lingurite cacao
  • 250 g nuci macinate
  • 2 linguri pesmet
  • Crema:
  • 300 g unt
  • 100 g cacao
  • 200 g zahar
  • vanilie
  • coaja rasa de portocala
  • 8 galbenusuri
  • Pentru glazura:
  • frisca sau
  • serbet.

Mod de preparare

Pentru tortul cu nuci se face un sirop din cateva linguri de apa cu zahar, se parfumeaza cu vanilie sau portocala, se da la o parte si se acopera cu un prosop ud. Se bat albusurile spuma si se amesteca cu compozitia racorita, apoi se da din nou la fiert pe marginea plitei, pana cand se ingroasa si se da la rece. Separat, se bate untul spuma si se amesteca cu cacaoa si cu crema racita, dupa care se umplu foile si se orneaza cu frisca.


Tortul cu nuci se serveste ornat cu frisca.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori