Pentru blatul tortului cu nuci aveti nevoie de 8 albusuri, 400 g zahar pudra, 5 lingurite cacao, 250 g nuci macinate.
Pentru tortul cu nuci se face un sirop din cateva linguri de apa cu zahar, se parfumeaza cu vanilie sau portocala, se da la o parte si se acopera cu un prosop ud. Se bat albusurile spuma si se amesteca cu compozitia racorita, apoi se da din nou la fiert pe marginea plitei, pana cand se ingroasa si se da la rece. Separat, se bate untul spuma si se amesteca cu cacaoa si cu crema racita, dupa care se umplu foile si se orneaza cu frisca.
Tortul cu nuci se serveste ornat cu frisca.

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane
Comentarii