Torturi

Reteta Tort cu nuca, vin alb si trandafiri

portii reteta 18 porții
complexitate reteta Ridicata 
preparare reteta 2h 
gatire reteta 35m 
anca e. voicu postat de
Postat pe: 31-10-2018
Adaugă în cartea de bucate

ingrediente

18 portii

pentru blat avem nevoie de:
   10 albuşuri+7 gălbenuşuri (ouă mărime S)
   un vârf linguriţă sare
   5 linguri zahăr
   4 linguri făină
   9 linguri nucă măcinată
   un plic praf de copt
pentru crema de vanilie:
   3 gălbenuşuri
   400 ml lapte
   3 linguri zahăr
   3 linguri făină
   Un plic zahăr vanilat Bourbon
   100 g unt la temperatura camerei
pentru sirop:
   400 ml apă
   50 ml vin alb
   3 linguri zahăr
   O lingură coajă de portocală ţinută în zahăr la borcan
pentru ornat avem nevoie de:
   200 ml frişcă lichidă
   250 g pastă de zahăr
   Câteva picături colorant roşu
   puţină ciocolată albă
   puţină ciocolată cu lapte pentru scris

mod de preparare

Pentru acest tort am folosit 10 ouă mici: 3 gălbenuşuri le-am dat deoparte pentru cremă, iar celalalte gălbenuşuri şi albuşuri le-am folosit la blat.
Pentru blat: se bat spumă cu mixerul albuşurile cu zahărul şi un praf de sare. Se adaugă treptat gălbenuşurile, praful de copt, nuca şi făina, omogenizând. Se obţine o compoziţie uşor moale, care se toarnă într-o cratiţă rotundă, pe foaie de copt, şi se dă la cuptor, la foc mic, aprox 35 de minute. Se lasă la răcit.

Pentru sirop, se pun la fiert apa cu vinul, zahărul şi coaja de portocală ţinută în zahăr la borcan. Se lasă să fiarbă între 5-10 minute, la foc mic. Se lasă la răcit.

Pentru crema de vanilie: într-o crăticioară, se amestecă gălbenuşurile cu zahărul, zahărul Bourbon şi făina, se adaugă laptele, eu am folosit lapte rece, se bate cu telul, pentru a omogeniza şi aera amestecul. Se fierbe pe foc mic, până se îngroaşă. Se lasă la răcit, apoi se adaugă untul aflat la temperatura camerei şi se mai bate un pic cu mixerul, pentru a deveni mai cremoasă.

Pentru asamblare şi decor: se taie tortul în trei foi, se însiropează, se umple cu cremă.
Se bate frişca lichidă până devine cremoasă, dar mai moale. Se îmbracă tortul cu o parte din frişcă. Separat, într-un castronel se dau deoparte câteva linguri de frişcă bătută anterior, peste care se toarnă puţină ciocolată albă topită şi se amestecă. Va avea o culoare delicată de galben deschis, cu acesta am făcut alt model pe margine.
O parte din pasta de zahăr se amestecă împreună cu câteva picături de colorant roşu şi se frământă pe o planşetă (eu am avut din silicon). Se modelează din ea trandafirii, dar şi dantela de pe margine cu ajutorul unui şablon din silicon. O parte de pastă de zahăr se lasă albă, pentru a modela trandafirii albi. De asemenea, se pot face şi trandafiri în degradé. Se lasă un pic la uscat aceste decoraţiuni, după care se decorează tortul cu ele.
Pentru scris şi inimioare se foloseşte puţină ciocolată cu lapte topită cu care se umple un pos şi se scrie urarea pe o hârtie de copt, care se dă la congelator.
Se dă tortul la rece până la servire. Atunci se scot decoraţiunile de ciocolată cu lapte de la congelator şi se adaugă pe tort, întrucât au tendinţa să se topească dacă e cald (şi eu am vrut ca scrisul să stea în picioare).

Porţii: 18
Timp de coacere: 35min
Timp de pregătire: aprox 2h


Poftă Bună!

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:
https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2018/10/tort-cu-nuca-vin-alb-si-trandafiri.html
Incearca si Tort cu 2 balturi si 2 creme
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu nuca, vin alb si trandafiri" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 15 %
269.99 lei
229.49 lei

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.