Tort cu pepene rosu

Tort cu pepene rosu este o reteta de sezon delicioasa. Pentru aceasta reteta de tort aveti nevoie de 500 grame pepene rosu.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie
Tort cu pepene rosu

Ingrediente

  • Ingrediente pentru 16 bucati pentru o forma cu diametrul de 26 cm.:
  • Pentru baza:
  • 200 grame biscuiti
  • 125 grame unt (moale)
  • Pentru crema:
  • 200 grame pepene rosu (bucati)
  • 75 de grame de zahar
  • un pachet zahar vanilat
  • 8 foi (folii) de gelatina alba
  • 300 de grame de quark cu vanilie ('Vanillequark')
  • 600 ml smantana de frisca.
  • Deasupra:
  • 500 grame pepene rosu (bucati)
  • 250 ml apa
  • 50 grame zahar
  • 3 foite de gelatina.
  • Pentru ornat:
  • zahar pudra
  • frunze de menta.

Mod de preparare

Tort cu pepene rosu este o reteta de sezon delicioasa. Pentru aceasta reteta de tort a se pragateste mai intai baza sau blatul.

Biscuitii se taie (bucati mai mari) sau se rad pe razatoarea mare si se amesteca apoi cu untul (moale), apoi se framinta. Daca biscuitii dunt fara scortisoara se adauga scortisoara.

Cercul de la forma de tort se aseaza pe un platou, se unge cu ulei sau unt si se lipeste pe el (pe dinauntru) hartie de copt. Se pune drept baza, aluatul de biscuiti, se apasa, apoi se niveleaza.

Feliile de pepene (200 de grame) se sfarma (piure), se adauga zaharul si zaharul vanilat si se pun intr-o cratita sa se incalzeasca putin - nu sa fiarba! Intre timp, gelatina se lasa la inmuiat 5 minute in apa rece (dupa instructiunile de pe plic). Cand piureul de pepene cu zahar e cald, galatina inmuiata (5 min.) se scurge bine de apa, apasind-o si se adauga la piure-ul de pepene (in acest mod: se pune putina zeama de pepene calda peste gelatina inmuiata, se amesteca, apoi se adauga gelatina astfel dizolvata la piureul de pepene). Se lasa la racit.

 

Inainte sa se intareasca gelatina, se adauga quark-ul de vanilie si frisca. Se pune aceasta compozitie peste 'aluatul' de biscuiti, se niveleaza, apoi se face o mica adancitura si se lasa la frigider peste noapte. Ce se pune deasupra: Bucatile de pepene rosu (500 de grame) taiate mare, impreuna cu apa si zaharul se pun pe foc la incalzit (atentie! sa nu clocoteasca!). Se amesteca cu gelatina inmuiata, se da deoparte de pe foc si se lasa la racit.

Pana nu se intareste gelatina, se pune aceasta compozitie peste tortul (scos din frigider) si se pune din nou la racit.

Tortul intarit bine se scoate din frigider, se lia cercul de metal (de la forma de tort) si hartia de copt.


Tortul cu pepene rosu se decoreaza cu zahar pudra si frunze de menta. Reteta Tort cu pepene rosu a fost propusa de Gabriela Carmen Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Cele mai apreciate rețete
Cledne
1
Mancaruri cu cartofi

Cledne

Se fierb cartofi in coaja apoi se lasa la rece , se curata si se piseaza f bine. Apoi se adauga oul sarea si faina cat...

Cledne
Inghetata lapte de pasare
2
Inghetate

Inghetata lapte de pasare

Aceasta reteta de inghetata de casa este absolut delicioasa. Daca va place laptele de pasare cu siguranta va va placea si...

Inghetata lapte de pasare
Rulada fina cu ganache de cafea
3
Prajituri

Rulada fina cu ganache de cafea

Rulada fina cu crema ganache de cafea este o reteta de prajitura de casa absolut delicioasa. Boabele de cafea din aluat dau...

Rulada fina cu ganache de cafea
Budinca de gris
4
Budinci

Budinca de gris

Se pune laptele la fiert si, cand da in clocot, se adauga grisul in ploaie. Se fierbe 20 de minute, dupa care se ia vasul de...

Budinca de gris
Tort cu capsuni si mac
5
Torturi

Tort cu capsuni si mac

Este un desert potrivit pentru acest sezon. L-am preparat cu frișca LaDorna, care a fost extrem de potrivita în prepararea...

Tort cu capsuni si mac
Parteneri
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii