Tortul cu pere este un desert usor de preparat. Pentru reteta cu pere pe care o gasiti pe culinar.ro, alaturi de alte torturi delicioase, aveti nevoie de pere, zahar, faina, oua si frisca.
Albusurile se bat spuma, se adauga zaharul, apoi galbenusurile. Se adauga faina si se amesteca bine. Se toarna apoi aluatul intr-o forma de unt unsa si tapetata, apoi se introduce in cuptor pentru 35-40 de minute. Se amesteca frisca batuta cu iaurtul, esenta de vanilie si un plic de gelatina dizolvata in 50 ml apa si topita pe baie de aburi. Se dizolva gelatina in compotul de visine, se topeste de baie de aburi, apoi se adauga sucul de portocale. Se pune blatul de pandispan pe un paltou, se insiropeaza cu putin compot, apoi se intinde peste el crema de iaurt cu frisca. Se curata perele de cotoare, se taie felii subtiri si se decoreaza partea laterala a tortului. Se cuprinde tortul cu cercul de la forma de tort, pentru ca feliile de pere sa stea lipite de blat. Se toarna gelatina cu sucul de portocale. Tortul se tine la rece 3-4 ore, duoa care se indeparteaza cercul de la forma.
Se serveste decorat cu cateva felii de pere.
Alte retete de dulciuri:
Tort diplomat
Tiramisu
Placinta cu mere
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga Asa cum v-am mai spus, eu gatesc frecvent snitele. Principalul "client" este iubitul meu si, desi el le...
Șnițele din piept de pui marinatDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii