Tort cu pere caramelizate si frisca

Tort cu pere caramelizate si frisca este o minunata reteta de tort cu fructe si frisca, un tort potrivit pentru orice ocazie de sarbatoare.

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
medie
Tort cu pere caramelizate si frisca

Ingrediente

  • 4-5 pere
  • 50 g unt
  • 3 linguri zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • 1-2 linguri suc de lamaie
  •  
  • Aluat:
  • 3 oua
  • 6 linguri zahar
  • 50 g ciocolata neagra
  • 4 linguri faina
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita scortisoara
  •  
  • Decor:
  • frisca
  • ciocolata

Mod de preparare

Aluatul
Ciocolata se topeste la microunde sau pe baie de aburi. Se lasa sa se raceasca.
In ciocolata se adauga galbenusurile, apoi faina amestecata cu praf de copt si scortisoara. La final se incorporeaza usor albusurile batute spuma cu zaharul.
Perele se curata de coaja, se taie pe jumatate si se golesc de seminte si partea lemnoasa.
Jumatatile de pere se pun intr-o tava rotunda (20 cm), se stropesc cu suc de lamaie si se presara cu zahar, zahar vanilat si scortisoara. Deasupra se repartizeaza untul taiat in feliute subtiri.
Tava se lasa la cuptor timp de 15-20 minute, cat sa se inmoaie perele.
Se scoate tava si se toarna aluatul in strat uniform.
Tortul se introduce din nou in cuptor pentru inca 10-15 minute. Cat este inca fierbinte se rastoarna pe platou.


Tortul se decoreaza cu frisca si ciocolata rasa.

Cele doua functii care ma atrag cel mai tare la aparatul de gatit Philips Multicooker sunt:
-Tehnologia cu incalzire 3D. Caldura actioneaza uniform si nu e nevoie sa amesteci in mancare.
- Cele 12 programe diferite de gatire care pot indeplini toate poftele familiei.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.

Prajitura cu mere si crusta de nuci
Ciorba de loboda cu franjuri de ou

Ciorba de loboda cu franjuri de ou

Ador să servesc primăvara o așa ciorbă de lobodă cu franjuri de ou, acrișoară!De data aceasta am acrit-o cu zeamă de...

Ciorba de loboda cu franjuri de ou
Samosa cu cartofi

Samosa cu cartofi

Samosa cu cartofi este una dintre inepuizabilele variatiuni ale acestui fel indian de mancare de strada. In plus este o...

Samosa cu cartofi
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu mere
1
Prajituri

Placinta cu mere

Ne place mult placinta cu mere, de obicei mama soacra este cea care o prepara mai des. Mie imi place sa ma joc cu aluaturile,...

Placinta cu mere
Supa ungureasca de chimen
2
Supe de legume

Supa ungureasca de chimen

Supa ungureasca de chimen este foarte buna si foarte sanatoasa. Pentru aceasta reteta de supa trebuie sa folositi 1 lingurita...

Supa ungureasca de chimen
Sos tartar cu patrunjel
3
Sosuri pentru mancaruri cu peste

Sos tartar cu patrunjel

Pentru sos tartar cu patrunjel ouale se spala, se fierb tari, se curata si se toaca marunt. Ceapa verde si patrunjelul se...

Sos tartar cu patrunjel
Prajitura foaie peste foaie
4
Prajituri

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Parteneri
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Gustos.RO

Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...

Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Un Dulce de Post cu Foi de Placinta
ReteteCulinare.RO

Un Dulce de Post cu Foi de Placinta

Un Dulce de Post cu Foi de Placinta