Tortul cu piscoturi si crema aerata de ciocolata este o reteta de tort minunata, perfecta pentru orice sarbatoare sau ocazie festiva. Tortul se topeste in gura pur si simplu.
Se face un blat normal din 8 oua ( vezi ingredientele mai sus), se coace in tava cu fund detasabil, tapetata cu hartie de copt si se coace in cuptorul preincalzit la 180 de grade pana trece testul cu scobitoarea.
pentru crema aerata:
Topiti ciocolata cu untul pe baie de aburi, intre timp bateti frisca. Dupa ce frisca e batuta turnati ciocolata topita si bateti in continuare inca 1 minut, dupa un minut adaugati fulgi de ciocolata.
pentru crema de unt:
frecati untul cu zaharul pudra pana obtineti o spuma, adaugati cacaoa si omogenizatile.
asamblare:
intr-o tava cu inel puneti blatul 1(blatul tortului sa fie feliat in 2 parti) un strat de crema de unt, crema aerata, crema de unt, blatul 2. intre peretii tavii si tort puneti piscoturile.
decor:
fructe si ciocolata
Se lasa tortul cu piscoturi si crema aerata la rece 30 de minute dupa care se scoate din tava si se serveste.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligam-am inspirat de la Oanapl: https://www.bucataras.ro/retete/ciorba-de-cartofi-81779.html cu exceptia faptului ca eu...
Ciorba de post cu cartofi noiDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii