Tortul cu prune si vin este delicios si se prepara incredibil de usor. Este foarte aromat, baltul insiropat, un tort care se topeste in gura.
BLATUL:
-topim ciocolata(la microunde). Albusurile le batem spuma cu un praf de sare.
Mixam galbenusurile cu zaharul si untul moale pana se albesc si devin spumoase.
Faina o amestecam cu praful de copt apoi o incorporam in crema de galbenusuri.
La final adaugam spuma de albusuri, dupa care adaugam ciocolata topita, amestecam usor cu o paleta.
Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt (eu am folosit o tava micuta) si dam la cuptor pana trece testul cu scobitoarea.
CREMA:
-prunele curatate de samburi le punem la fiert impreuna cu vinul,apa si visinata.
lasam sa fiarba pana se inmoaie prunele, apoi oprim focul si pasam.
Gelatina o hidratam in 6 linguri de apa rece, timp de 5 min dupa care o pregatim conform instructiunilor de pe plic.
Amestecam gelatina cu piureul de prune cald si dam la racit.
Cand s-a racit adaugam frisca batuta amestecand usor.
Blatul il taiem in 2 sau il lasam asa, il asezam in tava cu inel detasabil.
Insiropam cu sirop natural de visine din camara Bunatati din Natura adaugam trei sferturi de crema, a 2 foaie, insiropam din nou si punem restul de crema.
Dam la frigider pana se intareste complet si decoram cu ciocolata topita si alune maciante.
Servim tortul cu prune si vin dupa ce a stat 1 ora la frigider.
Inainte sa va dau reteta sa va spun cateva cuvinte despre desert. Aluatul este unul relativ simplu, este putin de lucru la...
Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilieSarmalele fierte in oala de lut au un gust deosebit si cu siguranta sunt preferatele tuturor.
Sarmale fierte in oala de lutPizza cu sparanghel este o reteta simpla care se face foarte rapid si este foarte gustoasa!
Pizza cu sparanghelInainte sa va dau reteta sa va spun cateva cuvinte despre desert. Aluatul este unul relativ simplu, este putin de lucru la...
Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilieTortul cu nuci si mere caramelizate este un desert foarte bun, deloc greu de preparat, dar de foarte mare efect. Merele...
Tort cu nuci si mere caramelizateCiorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare.
Ciorba cu carne de porcSe bat ouale cu zaharul, pana can acesta se topeste de tot. Adaugam uleiul putin cate putin, iaurtul, sucul si coaja de...
Briose cu cacaoPentru chiftele de cartofi cu carne de porc carnea se spala, se taie bucati si se da prin masina de tocat cu sita deasa....
Chiftele de cartofi cu carne de porcO prajitura fina si pufoasa pe care o recomand cu drag.
Negresa cu branza de vaciReteta de prajitura Bounty. Prajitura Bounty cu blat umed de cacao, crema de cocos si glazura de ciocolata. Bounty cu cocos...
Prajitura Bounty
Comentarii