Tortul cu prune si vin este delicios si se prepara incredibil de usor. Este foarte aromat, baltul insiropat, un tort care se topeste in gura.
BLATUL:
-topim ciocolata(la microunde). Albusurile le batem spuma cu un praf de sare.
Mixam galbenusurile cu zaharul si untul moale pana se albesc si devin spumoase.
Faina o amestecam cu praful de copt apoi o incorporam in crema de galbenusuri.
La final adaugam spuma de albusuri, dupa care adaugam ciocolata topita, amestecam usor cu o paleta.
Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt (eu am folosit o tava micuta) si dam la cuptor pana trece testul cu scobitoarea.
CREMA:
-prunele curatate de samburi le punem la fiert impreuna cu vinul,apa si visinata.
lasam sa fiarba pana se inmoaie prunele, apoi oprim focul si pasam.
Gelatina o hidratam in 6 linguri de apa rece, timp de 5 min dupa care o pregatim conform instructiunilor de pe plic.
Amestecam gelatina cu piureul de prune cald si dam la racit.
Cand s-a racit adaugam frisca batuta amestecand usor.
Blatul il taiem in 2 sau il lasam asa, il asezam in tava cu inel detasabil.
Insiropam cu sirop natural de visine din camara Bunatati din Natura adaugam trei sferturi de crema, a 2 foaie, insiropam din nou si punem restul de crema.
Dam la frigider pana se intareste complet si decoram cu ciocolata topita si alune maciante.
Servim tortul cu prune si vin dupa ce a stat 1 ora la frigider.
Ce spui de o reteta savuroasa de lasagna cu legume coapte? E mult mai usoara decat lasagna clasica si sigur o sa iti placa....
Lasagna vegetarianaSupa crema de legume servita alaturi de crutoane aromate este perfecta intr-o zi de post sau cand vrei sa mananci ceva usor!
Supa crema de legumeAceasta reteta de placinta cu mere este asa cum ii spune si numele, frageda :). Este o prajitura de casa cu mere absolut...
Placinta frageda cu mereUn desert bun, ieftin si usor de preparat pentru zilele de post si nu numai.
Chec de postO prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!
Prajitura cu ciresePentru ca suntem in postul Craciunului si sunt forte multe zile cu dezlegare la peste, va prezint o reteta delicioasa...
Macrou cu sos de rosii la cuptorTortul diplomat este un desert foarte cunoscut si apreciat, de care va puteti bucura si in perioada postului. Tortul se...
Tort Diplomat de postNectarul de caise este o băutură delicioasă și revigorantă, realizată din caise proaspete și câteva ingrediente...
Nectar de caiseO nouă provocare, o nouă rețetă de fursecuri delicioase și fragede cu vanilie și aromă de portocale, preparate pentru...
Fursecuri fragede cu vanilie si portocaleReteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructe
Comentarii