Tort cu prune si vin

Tortul cu prune si vin este delicios si se prepara incredibil de usor. Este foarte aromat, baltul insiropat, un tort care se topeste in gura.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Tort cu prune si vin

Ingrediente

  • Blat:
  • 3 oua
  • 80 g zahar
  • 50 g unt
  • 75 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 50 g ciocolata
  • Crema:
  • 700 g prune
  • 70 g zahar
  • 150 ml apa
  • 100 ml vin rosu
  • 2 linguri visinata
  • 1
  • 1/2plic de gelatina
  • 500 ml frisca
  • Decor:
  • ciocolata
  • alune

Mod de preparare

BLATUL:

-topim ciocolata(la microunde). Albusurile le batem spuma cu un praf de sare.
Mixam galbenusurile cu zaharul si untul moale pana se albesc si devin spumoase.
Faina o amestecam cu praful de copt apoi o incorporam in crema de galbenusuri.
La final adaugam spuma de albusuri, dupa care adaugam ciocolata topita, amestecam usor cu o paleta.
Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt (eu am folosit o tava micuta) si dam la cuptor pana trece testul cu scobitoarea.
CREMA:

-prunele curatate de samburi le punem la fiert impreuna cu vinul,apa si visinata.
lasam sa fiarba pana se inmoaie prunele, apoi oprim focul si pasam.
Gelatina o hidratam in 6 linguri de apa rece, timp de 5 min dupa care o pregatim conform instructiunilor de pe plic.
Amestecam gelatina cu piureul de prune cald si dam la racit.
Cand s-a racit adaugam frisca batuta amestecand usor.
Blatul il taiem in 2 sau il lasam asa, il asezam in tava cu inel detasabil.
Insiropam cu sirop natural de visine din camara Bunatati din Natura adaugam trei sferturi de crema, a 2 foaie, insiropam din nou si punem restul de crema.
Dam la frigider pana se intareste complet si decoram cu ciocolata topita si alune maciante.


Servim tortul cu prune si vin dupa ce a stat 1 ora la frigider.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu crema de branza si dovleac placintar

Tort cu crema de branza si dovleac placintar

Poate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...

Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Varza cu ardei copti si mamaliguta

Varza cu ardei copti si mamaliguta

Varza cu ardei copti si mamaliguta
Gutui cu carne de pui

Gutui cu carne de pui

De cate ori pregatesc aceasta mancare, imi aminteste de mama cum o pregatea si cum toata casa este invadata de acest miros al...

Gutui cu carne de pui
Cele mai apreciate rețete
Aluat dulce pentru placinta
1
Aluaturi

Aluat dulce pentru placinta

Aceasta reteta de aluat pentru placinta poate fi folosita la orice placinta cu fructe sau umplutura de bezea sau creme...

Aluat dulce pentru placinta
Chiftelute de pui la cuptor si piure de mazare
2
Bebelusi > 12 luni

Chiftelute de pui la cuptor si piure de mazare

• puneti in mini-tocatorul de la blender vertical Breville Hand Blender pieptul de pui taiat cuburi, morcovul si cartoful...

Chiftelute de pui la cuptor si piure de mazare
Prajitura cu mere, budinca si foietaj
3
Prajituri

Prajitura cu mere, budinca si foietaj

O reteta delicioasa cu mere care se gasesc pe tot parcursul anului nu doar primavara, deci desertul rapid si bun gata de...

Prajitura cu mere, budinca si foietaj
Chec aperitiv cu urzici proaspete
4
Aperitive cu legume

Chec aperitiv cu urzici proaspete

Retete usoare de Primavara!

Chec aperitiv cu urzici proaspete
Cozonac cu stafide si nuca de cocos
5
Cozonac

Cozonac cu stafide si nuca de cocos

Retete de iarna

Cozonac cu stafide si nuca de cocos
Parteneri
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Gustos.RO

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia