Pentru aluat, ouale se amesteca cu zaharul pana se dizolva. Se adauga uleiul si laptele incins, amestecand bine. Se pune faina si bicarbonatul stins.
Pentru aluat, ouale se amesteca cu zaharul pana se dizolva. Se adauga uleiul si laptele incins, amestecand bine. Se pune faina si bicarbonatul stins. Se framanta pana se formeaza un aluat care se intinde cam de 1-2 mm grosime. Se amesteca ricotta cu ouale, crema de vanilie si mandarinele taiate. Foaia de aluat se pune in forma metalica de tarta unsa cu putin ulei si se indeparteaza marginile. Se umple cu compozitia formata si se orneaza cu feliute de portocale. Se introduce in cuptor, la foc mediu, pentru 15-20 de minute. Cand este gata se scoate din cuptor, se lasa la racit si apoi se scoate din forma.
Se serveste ornata cu frisca.
Alte retete:
Cozonac moldovenesc Ciocolata de casa Turta dulce
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniSe spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.
Salata de leurdaPentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...
Chiftelute frigaruiBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii