Tort cu ricotta

Pentru aluat, ouale se amesteca cu zaharul pana se dizolva. Se adauga uleiul si laptele incins, amestecand bine. Se pune faina si bicarbonatul stins.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 4 oua
  • 50 ml ulei
  • 100 gr zahar
  • 50 ml lapte
  • 250 gr faina
  • 5 gr bicarbonat
  • Pentru umplutura:
  • 500 gr ricotta
  • 300 gr crema de vanilie
  • 2 oua
  • 4 mandarine

Mod de preparare

Pentru aluat, ouale se amesteca cu zaharul pana se dizolva. Se adauga uleiul si laptele incins, amestecand bine. Se pune faina si bicarbonatul stins. Se framanta pana se formeaza un aluat care se intinde cam de 1-2 mm grosime. Se amesteca ricotta cu ouale, crema de vanilie si mandarinele taiate. Foaia de aluat se pune in forma metalica de tarta unsa cu putin ulei si se indeparteaza marginile. Se umple cu compozitia formata si se orneaza cu feliute de portocale. Se introduce in cuptor, la foc mediu, pentru 15-20 de minute. Cand este gata se scoate din cuptor, se lasa la racit si apoi se scoate din forma.
Se serveste ornata cu frisca.

Alte retete:

Cozonac moldovenesc Ciocolata de casa Turta dulce

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori