Tort cu ricotta

Pentru aluat, ouale se amesteca cu zaharul pana se dizolva. Se adauga uleiul si laptele incins, amestecand bine. Se pune faina si bicarbonatul stins.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 4 oua
  • 50 ml ulei
  • 100 gr zahar
  • 50 ml lapte
  • 250 gr faina
  • 5 gr bicarbonat
  • Pentru umplutura:
  • 500 gr ricotta
  • 300 gr crema de vanilie
  • 2 oua
  • 4 mandarine

Mod de preparare

Pentru aluat, ouale se amesteca cu zaharul pana se dizolva. Se adauga uleiul si laptele incins, amestecand bine. Se pune faina si bicarbonatul stins. Se framanta pana se formeaza un aluat care se intinde cam de 1-2 mm grosime. Se amesteca ricotta cu ouale, crema de vanilie si mandarinele taiate. Foaia de aluat se pune in forma metalica de tarta unsa cu putin ulei si se indeparteaza marginile. Se umple cu compozitia formata si se orneaza cu feliute de portocale. Se introduce in cuptor, la foc mediu, pentru 15-20 de minute. Cand este gata se scoate din cuptor, se lasa la racit si apoi se scoate din forma.
Se serveste ornata cu frisca.

Alte retete:

Cozonac moldovenesc Ciocolata de casa Turta dulce

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc