Tort cu spuma espresso si amarettini

Tortul cu spuma espresso si amarettini este un deliciu culinar care contine oua, zahar, vanilie, cafea si faina.

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru blatul de pandispan:
  • 4 oua
  • sare
  • 150 gr zahar
  • 1 baton de vanilie
  • 1 lingurita cafea
  • 125 gr faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • Pentru blatul de migdale:
  • 125 gr nugat de migdale
  • 100 gr amarattini zdrobiti
  • Pentru spuma de cafea:
  • 3 foi de gelatina
  • 125 gr ciocolata alba
  • 2 galbenusuri
  • 30 gr zahar pudra
  • 200 ml cafea tare
  • coaja rasa de la 1 portocala
  • 1 baton vanilie
  • 250 gr frisca
  • Pentru sirop:
  • 125 gr sirop de zahar
  • 125 ml espresso
  • 2 linguri lichior de migdale

Mod de preparare

Pentru blatul de pandispan se bate albusul cu putina sare, zahar, apoi se adauga galbenusurile, miezul de vanilie si cafeaua. Se amesteca cu faina si praful de copt si se toarna compozitia intr-o forma tapetata cu hartie de copt si se da la copt, in cuptorul incins, aproximativ 20 de minute. Se lasa apoi la racit. In acest timp, se prepara blatul crocant. Se toaca marunt nuga si se incalezeste putin. Se adauga apoi amarettini zdobiti si se toarna compozitia intr-o forma rotunda, tapetata cu hartie de copt. Se asaza deasupra folie transparenta si se niveleaza. Se lasa la frigider, pana se intareste, apoi se desprinde de pe margini si se tine in continuare la frigider. Pentru spuma de cafea se inmoaie gelatina in apa rece. Separat, se incalzesc la bain-marie galbenusurile cu zaharul pudra, cafeaua, coaja de portocala rasa si miezul de vanilie. Se dizolva gelatina si se toarna totul peste ciocolata toccata marunt.

Cand compozitia incepe sa se intareasca se adauga frisca batuta. Se amesteca apoi siropul de zahar cu espresso si amaretto. Se taie blatul de pandispan pe 2 niveluri, iar blatul de jos, se asaza intr-o forma de tort tapetata cu hartie de copt. Se insiropeaza cu jumatate din cantitatea de sirop de cafea, apoi se repartizeaza deasupra o treime din cantitatea de spuma, se acopera cu blatul crocant si se pune din nou o treime din cantitatea de spuma. Se asaza deasupra al doilea blat de pandispan si se insiropeaza cu restul de compozitie. Se lasa tortul impreuna cu restul de crema la rece pentru 4 ore, dupa care se scot. Tortul se pune pe un platou si se imbraca in crema ramasa. Se lasa la frigider, pana la servire.


Se serveste ornat cu ciocolata.
Alte retete de dulciuri:
Tort diplomat
Tiramisu
Prajitura snikers

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua vopsite in foi de ceapa

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob usor de pui

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Drob usor de pui
Cele mai apreciate rețete
Pasca poloneza clasica
1
Prajituri

Pasca poloneza clasica

Aceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...

Pasca poloneza clasica
Desert prajitura felie de lapte
2
Retete culinare

Desert prajitura felie de lapte

Astazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...

Desert prajitura felie de lapte
Prajitura cu mere si aluat razuit de post
3
Dulciuri

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Prajitura cu mere si aluat razuit de post
Drob Pascal
4
Retete de Pasti

Drob Pascal

Anul acesta am pregătit pentru Paşte, două droburi din ficat de porc, dintre care pe unul l-am dus naşei. Am folosit alt...

Drob Pascal
Chiftele cu piept de pui si ciuperci
5
Aperitive cu carne

Chiftele cu piept de pui si ciuperci

Reteta mea preferata de chiftelute.

Chiftele cu piept de pui si ciuperci
Parteneri
Desert tort cu crema de zmeura si mure
Bucataras.RO

Desert tort cu crema de zmeura si mure

Uleiul de cocos este un ulei foarte nutritiv, ce se obtine din continutul nucilor de cocos, ajunse la maturitate. Uleiul...

Desert tort cu crema de zmeura si mure
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Altfel de Cozonac cu Nuca
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola