Tortul cu spuma espresso si amarettini este un deliciu culinar care contine oua, zahar, vanilie, cafea si faina.
Pentru blatul de pandispan se bate albusul cu putina sare, zahar, apoi se adauga galbenusurile, miezul de vanilie si cafeaua. Se amesteca cu faina si praful de copt si se toarna compozitia intr-o forma tapetata cu hartie de copt si se da la copt, in cuptorul incins, aproximativ 20 de minute. Se lasa apoi la racit. In acest timp, se prepara blatul crocant. Se toaca marunt nuga si se incalezeste putin. Se adauga apoi amarettini zdobiti si se toarna compozitia intr-o forma rotunda, tapetata cu hartie de copt. Se asaza deasupra folie transparenta si se niveleaza. Se lasa la frigider, pana se intareste, apoi se desprinde de pe margini si se tine in continuare la frigider. Pentru spuma de cafea se inmoaie gelatina in apa rece. Separat, se incalzesc la bain-marie galbenusurile cu zaharul pudra, cafeaua, coaja de portocala rasa si miezul de vanilie. Se dizolva gelatina si se toarna totul peste ciocolata toccata marunt.
Cand compozitia incepe sa se intareasca se adauga frisca batuta. Se amesteca apoi siropul de zahar cu espresso si amaretto. Se taie blatul de pandispan pe 2 niveluri, iar blatul de jos, se asaza intr-o forma de tort tapetata cu hartie de copt. Se insiropeaza cu jumatate din cantitatea de sirop de cafea, apoi se repartizeaza deasupra o treime din cantitatea de spuma, se acopera cu blatul crocant si se pune din nou o treime din cantitatea de spuma. Se asaza deasupra al doilea blat de pandispan si se insiropeaza cu restul de compozitie. Se lasa tortul impreuna cu restul de crema la rece pentru 4 ore, dupa care se scot. Tortul se pune pe un platou si se imbraca in crema ramasa. Se lasa la frigider, pana la servire.
Se serveste ornat cu ciocolata.
Alte retete de dulciuri:
Tort diplomat
Tiramisu
Prajitura snikers
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniSe spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.
Salata de leurdaPentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...
Chiftelute frigaruiBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii