Blat: Se da drumul cuptorului sa se incalzeasca la 180°C. Faina se cerne impreuna cu cacao, praful de copt, bicarbonatul, scortisoara si sarea. Ban
Blat:
Se da drumul cuptorului sa se incalzeasca la 180°C.
Faina se cerne impreuna cu cacao, praful de copt, bicarbonatul, scortisoara si sarea.
Banana se pune in blender cu sucul de lamaie si se mixeaza, se adauga si tofu si se mixeaza, apoi zaharul, vanilia si apa si se mixeaza bine. Totul se toarna peste ingredientele uscate si se amesteca bine. Se toarna in tava cu hartie de copt si se coace 20-30 min. Va rezulta o foaie de blat de aprox. 1.5cm grosime.
Crema de cacao:
Tofu se da in 2-3 clocote, se scoate, se impatureste intr-un tifon si se pune la scurs intr-o sita; peste el se pune o greutate si se lasa cam 30 min. O sa scada de la 600g pana aproape de 400g.
Tofu scurs se pune in blender impreuna cu esenta de rom si se mixeaza bine.
Agarul se dizolva in apa, se adauga mierea, pudra de cacao, sarea si se tine amestecand continuu pana incepe sa clocoteasca, se face focul mic~potrivit, si se mai lasa cam 2-3 min. amestecand.
Se inchide focul si se toarna acest amestec, treptat, peste tofu din blender si se mixeaza putin. Se rastoarna intr-un castron si se raceste pe baie de gheata, amestecand continuu.
Se opresc cateva linguri de crema pentru a imbraca tortul, iar restul se foloseste la crema cu stafide.
Crema cu stafide:
Stafidele se pun la inmuiat in apa calduta cu esenta de rom (daca tortul nu se face "de post", stafidele se pot inmuia si in rom ), apoi se scurg bine de apa si se amesteca cu crema de cacao.
Blatul se imparte in trei parti egale. Prima foaie se insiropeaza, se unge cu jumatate din cantitatea de crema cu stafide, se aseaza a doua foaie de blat, se procedeaza la fel ca la prima, apoi a treia foaie de blat. Se insiropeaza si aceasta, apoi se imbraca tortul cu crema oprita (fara stafide) si se decoreaza dupa preferinta.
Reteta Tort cu stafide a fost propusa de CristinaK
Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis
Drob usor de puiPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...
Briose cu afinePentru cozonac cu cacao si nuca se aduc intr-un loc incalzit de cu seara toate ingredientele, si a doua zi se purcede la lucru.
Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)Eu nu mananc inghetata in timpul iernii, dar aceasta combinatie de tarta cu mere servita fierbinte cu doua cupe de inghetata...
Tarta cu mere si scortisoaraa) Blat: 1. Se spumeaza untul, zaharul si ouale dupa care se adauga praful de cacao, faina si praful de copt. 2. Se aseaza...
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolataFetele mele sunt fan supa-cremă, motiv pentru care fac destul de des acest tip de supă, în diferite combinații (cu...
Supa crema de mazare, dovlecel si broccoliOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii