Blat: Se da drumul cuptorului sa se incalzeasca la 180°C. Faina se cerne impreuna cu cacao, praful de copt, bicarbonatul, scortisoara si sarea. Ban
Blat:
Se da drumul cuptorului sa se incalzeasca la 180°C.
Faina se cerne impreuna cu cacao, praful de copt, bicarbonatul, scortisoara si sarea.
Banana se pune in blender cu sucul de lamaie si se mixeaza, se adauga si tofu si se mixeaza, apoi zaharul, vanilia si apa si se mixeaza bine. Totul se toarna peste ingredientele uscate si se amesteca bine. Se toarna in tava cu hartie de copt si se coace 20-30 min. Va rezulta o foaie de blat de aprox. 1.5cm grosime.
Crema de cacao:
Tofu se da in 2-3 clocote, se scoate, se impatureste intr-un tifon si se pune la scurs intr-o sita; peste el se pune o greutate si se lasa cam 30 min. O sa scada de la 600g pana aproape de 400g.
Tofu scurs se pune in blender impreuna cu esenta de rom si se mixeaza bine.
Agarul se dizolva in apa, se adauga mierea, pudra de cacao, sarea si se tine amestecand continuu pana incepe sa clocoteasca, se face focul mic~potrivit, si se mai lasa cam 2-3 min. amestecand.
Se inchide focul si se toarna acest amestec, treptat, peste tofu din blender si se mixeaza putin. Se rastoarna intr-un castron si se raceste pe baie de gheata, amestecand continuu.
Se opresc cateva linguri de crema pentru a imbraca tortul, iar restul se foloseste la crema cu stafide.
Crema cu stafide:
Stafidele se pun la inmuiat in apa calduta cu esenta de rom (daca tortul nu se face "de post", stafidele se pot inmuia si in rom ), apoi se scurg bine de apa si se amesteca cu crema de cacao.
Blatul se imparte in trei parti egale. Prima foaie se insiropeaza, se unge cu jumatate din cantitatea de crema cu stafide, se aseaza a doua foaie de blat, se procedeaza la fel ca la prima, apoi a treia foaie de blat. Se insiropeaza si aceasta, apoi se imbraca tortul cu crema oprita (fara stafide) si se decoreaza dupa preferinta.
Reteta Tort cu stafide a fost propusa de CristinaK
Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniSe spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.
Salata de leurdaPentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...
Chiftelute frigaruiBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii