Captusim cu hartie de copt o tava de 26 de cm in diametru. Incalzim cuptorul la 180 de grade C. Batem spuma zaharul, zaharul vanilat si margarina. Inc
Captusim cu hartie de copt o tava de 26 de cm in diametru. Incalzim cuptorul la 180 de grade C. Batem spuma zaharul, zaharul vanilat si margarina. Incorporam pe rand ouale. Amestecam faina cu praful de copt, praful de cacao, alunele si cuisoarele macinate. Adaugam ciocolata razuita si vinul rosu si turnam amestecul in tava. Coacem 60 de minute. Lasam la racit si taiem in doua foi. Pana ce aluatul se coace preparam crema. Amestecam bine, intr-un vas mai mic, vinul, intaritorul, zaharul, zeama de lamaie, ouale si zaharul vanilat. Punem pe foc mediu si amestecam continuu, fierbem pana se ingroasa. Punem o foaie pe o tava si punem inelul de prajituri in jurul ei. Preparam jeleul cu zahar si vin rosu si il fierbem. Turnam jumatate pe foaie. Turnam jumatate de crema deasupra. Pozitionam a doua foaie si turnam restul jeleului. Lasam la racit. Indepartam inelul de prajitura, si ungem restul de crema deasupra si pe margini. Pentru decor batem spuma frisca cu zaharul si intaritorul si spritam pe tort in forma dorita. Decoram cu boabele de struguri.
Alte rdulciuri recomandate
Prajitura negresa
Tort cu visine
Tort visine
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii