Captusim cu hartie de copt o tava de 26 de cm in diametru. Incalzim cuptorul la 180 de grade C. Batem spuma zaharul, zaharul vanilat si margarina. Inc
Captusim cu hartie de copt o tava de 26 de cm in diametru. Incalzim cuptorul la 180 de grade C. Batem spuma zaharul, zaharul vanilat si margarina. Incorporam pe rand ouale. Amestecam faina cu praful de copt, praful de cacao, alunele si cuisoarele macinate. Adaugam ciocolata razuita si vinul rosu si turnam amestecul in tava. Coacem 60 de minute. Lasam la racit si taiem in doua foi. Pana ce aluatul se coace preparam crema. Amestecam bine, intr-un vas mai mic, vinul, intaritorul, zaharul, zeama de lamaie, ouale si zaharul vanilat. Punem pe foc mediu si amestecam continuu, fierbem pana se ingroasa. Punem o foaie pe o tava si punem inelul de prajituri in jurul ei. Preparam jeleul cu zahar si vin rosu si il fierbem. Turnam jumatate pe foaie. Turnam jumatate de crema deasupra. Pozitionam a doua foaie si turnam restul jeleului. Lasam la racit. Indepartam inelul de prajitura, si ungem restul de crema deasupra si pe margini. Pentru decor batem spuma frisca cu zaharul si intaritorul si spritam pe tort in forma dorita. Decoram cu boabele de struguri.
Alte rdulciuri recomandate
Prajitura negresa
Tort cu visine
Tort visine
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii