Tort cu vin rosu

Captusim cu hartie de copt o tava de 26 de cm in diametru. Incalzim cuptorul la 180 de grade C. Batem spuma zaharul, zaharul vanilat si margarina. Inc

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 25 dkg margarina
  • 25 dkg zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 4 oua
  • 25 dkg faina
  • 1 plic praf de copt
  • 2 linguri praf de cacao
  • 10 dkg alune macinate
  • ½ lingura cuisoare macinate
  • 10 dkg ciocolata cu lapte razuita
  • 125 ml in rosu
  • Pentru crema:
  • 2
  • 5 dl vin rosu
  • 1 lingura intaritor
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 3 oua
  • 1 plic zahar vanilat
  • Pentru glazura:
  • 1 pachet de jeleu incolor
  • 2 linguri zahar
  • 2
  • 5 dl vin rosu
  • Pentru decor:
  • 2
  • 5 dl frisca
  • 1 lingura zahar
  • 1 pachet intaritor
  • 16 boabe struguri de culoare inchisa

Mod de preparare

Captusim cu hartie de copt o tava de 26 de cm in diametru. Incalzim cuptorul la 180 de grade C. Batem spuma zaharul, zaharul vanilat si margarina. Incorporam pe rand ouale. Amestecam faina cu praful de copt, praful de cacao, alunele si cuisoarele macinate. Adaugam ciocolata razuita si vinul rosu si turnam amestecul in tava. Coacem 60 de minute. Lasam la racit si taiem in doua foi. Pana ce aluatul se coace preparam crema. Amestecam bine, intr-un vas mai mic, vinul, intaritorul, zaharul, zeama de lamaie, ouale si zaharul vanilat. Punem pe foc mediu si amestecam continuu, fierbem pana se ingroasa. Punem o foaie pe o tava si punem inelul de prajituri in jurul ei. Preparam jeleul cu zahar si vin rosu si il fierbem. Turnam jumatate pe foaie. Turnam jumatate de crema deasupra. Pozitionam a doua foaie si turnam restul jeleului. Lasam la racit. Indepartam inelul de prajitura, si ungem restul de crema deasupra si pe margini. Pentru decor batem spuma frisca cu zaharul si intaritorul si spritam pe tort in forma dorita. Decoram cu boabele de struguri.
Alte rdulciuri recomandate

Prajitura negresa

Tort cu visine

Tort visine

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci