Galbenusurile se separa de albusuri, se bate frisca lichida si se amesteca lichidul din compot impreuna cu lichiorul si 150 gr zahar. Se freaca bine g
Galbenusurile se separa de albusuri, se bate frisca lichida si se amesteca lichidul din compot impreuna cu lichiorul si 150 gr zahar. Se freaca bine galbenusurile cu putina sare si restul de zahar, pana devin o crema spumoasa. Separat, se bat albusurile adaugand treptat restul de zahar. Se toarna albusurile peste galbenusurile frecate, apoi se amesteca usor de jos in sus, ca sa nu isi piarda din volum compozitia si se adauga treptat faina. Se imbraca o forma unsa cu unt in hartie, se toarna in ea compozitia obtinuta si se introduce la cuptor, la foc potrivit. Cand este gata, se scoate, se lasa la racit si se taie apoi in trei felii. Se asaza pe un platou prima felie de blat, se insiropeaza, se pune uns trat de frisca si se presara visine. Se asaza a doua felie si se procedeaza la fel. Se asaza apoi ultima felie de blat si dupa ce s-a insiropat, se orneaza cu frisca.
Se serveste dupa ce a stat la rece cateva ore.
Alteretete de dulciuri:
Prajitura Negresa
Lapte de pasare
Prajitura televizor
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii