Tort cu visine

Tortul cu visine este, prin definitie, un tort racoros, delicios si ideal pentru mesele festive. Poate fi facut foarte usor si cu siguranta ii va incanta pe meseni.

Timp pregatire
3 minute
Complexitate
ridicata
Tort cu visine

Ingrediente

  • Blat 1:
  • 500 g visine(din compot)
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 4 oua
  • 100 g faina
  • 1 praf de copt
  • praf de sare
  • 100 g zahat
  • 1 lingura ulei
  • Blat 2:
  • 3 galbenusuri
  • 1oo g zahar
  • 1 praf de copt
  • 100 g faina
  • praf de sare
  • 1 lingura ulei
  • 60 ml apa
  • Crema Pasticcera:
  • 3 galbenusuri
  • 100 g zahar
  • 1/2 l lapte
  • 1 esenta vanilie
  • un praf de sare
  • 20 g amidon
  • Crema Capuccino:
  • 20 ml apa fierbine
  • 3 linguri capuccino
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 2 galbenusuri
  • 100 g margarina
  • 1 lingura dulceata de cirese

Mod de preparare

Blat1:

Scoatem samburi din visine si le punem la scurs. Albusurile le batem spuma cu zaharul si cu praful de sare. Treptat adaugam galbenusurile (unu cate unu) si amestecam. Adaugam faina ametecata cu praful de copt iar la sfarsit adaugam uleiul. Amestecam bine. Intr-o tava tapetata cu hartie de copt adaugam visinele bine scurse de zeama si amestecate cu plicurile de zahar vanilat. Peste visine adaugam compozitia de oua si dam la cuptor pana trece testul cu scobitoarea.

Blat2:

Galbenusurile le mixam cu zaharul pana se dizolva zaharul. Treptat adaugam uleiul, sarea si apa calduta. Adaugam faina ametsecata cu praful de copt si mixam bine. Dam la cuptor intr-o tava tapetata cu hartie de copt pana trece testul cu scobitoarea. Lasam in tava cca 2 ore.

Crema pasticcera:

Laptele il punem la foc iar cand sa fiaba oprim focul si adaugam galbenusurile batute cu zaharul. Amestecam si adaugam esenta si amidonul si punem iar pe foc. Amestecam continuu pana se ingroasa un pic. Stingem focul si dam la racit.

Crema capuccino:

Topim margarina si o amestecam cu capuccino amestecat bine cu apa fierbinte. Adaugam zaharul vanilat mixat cu galbenusurile si amestecam bine. La sfarsit adaugam dulceata de cirese din camara Bunatati din Natura. O lasam cca 15 min sa se raceasca.

Asamblarea:

Blatul 1 insiropam cu putin compot de visine adaugam crema pasticcera. Lasam jumatate de ora la frigider. Dupa aceea adaugam blatul 2 si crema capuccino. Decoram cu nuca de cocos si dam la frigider inca 2 ore.


Tortul cu visine se serveste de la frigider.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

American pancakes

American pancakes

Acestea sunt vestitele clatite americane, groase, spongioase care sunt adesea consumate cu sirop de artar sau bacon prajit....

American pancakes
Ciorba radauteana cu piept de pui

Ciorba radauteana cu piept de pui

Pentru ciorba radauteana aveti nevoie de piept de pui, morcovi, ceapa, ardei, telina, usturoi, pastarnac, oua, smantana si...

Ciorba radauteana cu piept de pui
Musaca de cartofi cu carne de vitel - Reteta video

Musaca de cartofi cu carne de vitel - Reteta video

Vine din Turcia, Arabia, Balcani și are o savoare aparte. Se prepară ba cu cartofi fierți, piure sau chiar prăjiți, ba...

Musaca de cartofi cu carne de vitel - Reteta video
Cele mai apreciate rețete
Desert chec cu lamaie si mac
1
Prajituri

Desert chec cu lamaie si mac

Iata o reteta super simpla de chec aromat cu lamaie, usor crocant de la macul din interior si cu o glazura dulce-acrisoara de...

Desert chec cu lamaie si mac
Parteneri
Briose cu crema de ciocolata. Reteta simpla si delicioasa de cupcakes cu crema ganache
Gustos.RO

Briose cu crema de ciocolata. Reteta simpla si delicioasa de cupcakes cu crema ganache

Briose cu crema de ciocolata. Reteta simpla si delicioasa de cupcakes cu crema ganache. Descopera cum sa prepari rapid aceste...

Briose cu crema de ciocolata. Reteta simpla si delicioasa de cupcakes cu crema ganache