Tort cu zmeura si branza

Batem albusurile spuma, galbenusurile le frecam cu zahar apoi adaugam faina si praful de copt si la urma amestecam cu albusurile. Am copt la 180°C

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Tort cu zmeura si branza

Ingrediente

  • Blat:
  • 4 oua
  • 4 linguri de zahar
  • 4 linguri de faina
  • o lingurita rasa praf de copt
  • Crema:
  • 1 kg branza de vaci fina
  • 300gr iaurt de fructe de padure
  • 150gr piure de zmeura
  • Jeleu la plic cu aroma de zmeura
  • cateva bomboane albe.

Mod de preparare

Batem albusurile spuma, galbenusurile le frecam cu zahar apoi adaugam faina si praful de copt si la urma amestecam cu albusurile. Am copt la 180 °C circa 20 min. Pentru crema am amestecat branza de vaci fina cu iaurt de fructe de padure, apoi am adaugat piure de zmeura. Am pus blatul inapoi in forma, si am adaugat crema. Am dat la rece si intre timp am facut un jeleu la plic cu aroma de zmeura, apoi cand s-a racit putin am turnat cu lingura peste crema si am dat la frigider pana s-a intarit jeleul Intre timp am topit niste bomboane albe, fara crema si cand a inceput sa se topeasca am bagat lingura in zaharul ala topit si am ridicat in sus, se formeaza ate lunguiete. Am tras cu mana de ele intr-o parte, grija sa nu puneti degetele pe zaharul topit , deci am atins doar acele ate care nu sunt fierbinti si tot asa pana am obtinut asta (imagine atasata). Pe urma am facut niste trandafiri din caramele si am ornat tortuletul.


Tortul cu zmeura si branza se serveste ca desert dupa ce a stat un timp la rece. Reteta Tort cu zmeura si branza a fost propusa de Bianca-21 pe forum culinar.ro.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide