Un tort fin la care puteti face o alta crema decat cea pe care o propun eu. Oricum mie mi s-a parut ca este un tort care va lasa o amintire frumoasa si pe care sigur o sa il refaceti intr-o buna zi. Tortul trebuie sa aiba o crema ferma care sa nu curga , iar decorul se poate face dupa cum doriti si cu ce doriti. Poate sa si ramana simplu cu putin zahar pudra deasupra.
In primul rand trebuie ca toate ingredientele sa fie la temperatura camerei. Pregatim doua tavi pe care punem hartie de copt. Pe fiecare tava desenam un cerc cu diametru de 20 cm. Pornim cuptorul la 180 grade Intr-un bol inalt punem albusurile cu praful de sare si le batem pana cand se intareste. Adaugam zaharul si zaharul vanilat si batem in continuare, trebuie sa fie ferm. Cand ridicam mixerul trebuie sa faca varf. Punem in albusurile batute nuca ,amidonul de porumb si zeama de lamaie. Omogenizam bine amestecand de sus in jos cu o spatula .
Impartim aluatul in doua partie egale, in centrul cercurilor desenate in cele doua tavi. Nivelam astfel incat sa avem doua discuri egale ca marime. Punem tavile in cuptor incins (daca in cuptor nu puteti pune doua tavi o data atunci faceti aluatul din jumate de ingredient si cand e coapta prima parte faceti cea de-a doua). Se coace la 180 grade in jur de 15-20 minute. Aluatul se poate pune in tavi cu ajutorul unui dui dar se poate si cu o lingura. Pe blatul care va sta deasupra putem pune alune de padure sau nuci intregi inainte de a da tava la cuptor.
Crema:
Intr-o oala mica punem galbenusurile si cu un tel para le amestecam bine cu zaharul si cu semintele din pastaia de vanilie. Semintele din vanilie le scoatem taind pastaie pe lungime in jumate si cu ajutorul unui cutit razuim semintele. Adaugam jumate din amidon si jumate din lapte si omogenizam.
Adaugam si restul de lapte si amidon, omogenizam bine ca sa nu fie cocoloase. Punem pe foc mic si amestecam continuu ca sa nu se prinda pana cand avem o crema groasa ca si o smantana de casa. Lasam la racit sau racim rapid acoperind cu o folie de plastic oala si o scufundam in apa rece, dar sa nu treaca apa peste oala. Cand este rece batem crema cu 200 ml frisca. Pe un platou asezam prima foaie de blat si peste punem crema. Pe margini formam mici ridicaturi. Asezam si al doilea blat si decoram.
Dam la frigider sa se raceasca. Va doresc pofta buna!
Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciAdor să servesc primăvara o așa ciorbă de lobodă cu franjuri de ou, acrișoară!De data aceasta am acrit-o cu zeamă de...
Ciorba de loboda cu franjuri de ouSamosa cu cartofi este una dintre inepuizabilele variatiuni ale acestui fel indian de mancare de strada. In plus este o...
Samosa cu cartofiN-ai spune ca se poate face pandispan cu cirese, fara cirese, doar cu rahat. Urmareste reteta pas cu pas si invata cum sa...
Pandispan cu rahatAluatul este un aluat de tarta, dar fara oua : o cana de apa, 150 g margarina, o lingurita de sare, o lingura de praf de...
Tarta de post cu ciuperciPrajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieNe place mult placinta cu mere, de obicei mama soacra este cea care o prepara mai des. Mie imi place sa ma joc cu aluaturile,...
Placinta cu mereSupa ungureasca de chimen este foarte buna si foarte sanatoasa. Pentru aceasta reteta de supa trebuie sa folositi 1 lingurita...
Supa ungureasca de chimenDescopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Comentarii