Tort Dacquoise

Un tort fin la care puteti face o alta crema decat cea pe care o propun eu. Oricum mie mi s-a parut ca este un tort care va lasa o amintire frumoasa si pe care sigur o sa il refaceti intr-o buna zi. Tortul trebuie sa aiba o crema ferma care sa nu curga , iar decorul se poate face dupa cum doriti si cu ce doriti. Poate sa si ramana simplu cu putin zahar pudra deasupra.

Portii
6
Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
50 minute
Complexitate
ridicata
Tort Dacquoise

Ingrediente

  • Blat:
  • -150 gr zahar pudra
  • -5 albusuri
  • -150 gr nuca macinata (alune /migdale)
  • -2 linguri amidon
  • -1 lingura zeama de lamaie sau alcool
  • -1 plic zahar vanilar
  • -praf de Sare de mare
  • Crema:
  • -5 galbenusuri
  • -500 ml lapte
  • -1 pastaie vanilie
  • -5 linguri de zahar
  • -200 ml frisca
  • -2-3 linguri amidon

Mod de preparare

In primul rand trebuie ca toate ingredientele sa fie la temperatura camerei. Pregatim doua tavi pe care punem hartie de copt. Pe fiecare tava desenam un cerc cu diametru de 20 cm. Pornim cuptorul la 180 grade Intr-un bol inalt punem albusurile cu praful de sare si le batem pana cand se intareste. Adaugam zaharul si zaharul vanilat si batem in continuare, trebuie sa fie ferm. Cand ridicam mixerul trebuie sa faca varf. Punem in albusurile batute nuca ,amidonul de porumb si zeama de lamaie. Omogenizam bine amestecand de sus in jos cu o spatula .

Impartim aluatul in doua partie egale, in centrul cercurilor desenate in cele doua tavi. Nivelam astfel incat sa avem doua discuri egale ca marime. Punem tavile in cuptor incins (daca in cuptor nu puteti pune doua tavi o data atunci faceti aluatul din jumate de ingredient si cand e coapta prima parte faceti cea de-a doua). Se coace la 180 grade in jur de 15-20 minute. Aluatul se poate pune in tavi cu ajutorul unui dui dar se poate si cu o lingura. Pe blatul care va sta deasupra putem pune alune de padure sau nuci intregi inainte de a da tava la cuptor.

Crema:

Intr-o oala mica punem galbenusurile si cu un tel para le amestecam bine cu zaharul si cu semintele din pastaia de vanilie. Semintele din vanilie le scoatem taind pastaie pe lungime in jumate si cu ajutorul unui cutit razuim semintele. Adaugam jumate din amidon si jumate din lapte si omogenizam.

Adaugam si restul de lapte si amidon, omogenizam bine ca sa nu fie cocoloase. Punem pe foc mic si amestecam continuu ca sa nu se prinda pana cand avem o crema groasa ca si o smantana de casa. Lasam la racit sau racim rapid acoperind cu o folie de plastic oala si o scufundam in apa rece, dar sa nu treaca apa peste oala. Cand este rece batem crema cu 200 ml frisca. Pe un platou asezam prima foaie de blat si peste punem crema. Pe margini formam mici ridicaturi. Asezam si al doilea blat si decoram.

Dam la frigider sa se raceasca. Va doresc pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Gem de agrise
1
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Parteneri
Crap in foi de dafin, stropit cu vin rosu
Bucataras.RO

Crap in foi de dafin, stropit cu vin rosu

O alta reteta deosebita, preluata din cartea virtuala descoperita intr-unul din mailurile vechi... Intrucat eu n-am stiut...

Crap in foi de dafin, stropit cu vin rosu
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise