Se prepara blatul. Se freaca galbenusurile cu zahar cateva zeci de minute, pana cand amestecul creste si se albeste. Se adauga apoi pesmetul muiat cu
Se prepara blatul. Se freaca galbenusurile cu zahar cateva zeci de minute, pana cand amestecul creste si se albeste. Se adauga apoi pesmetul muiat cu rom si alunele macinate iar la final albusurile batute spuma tare. Se nunge o tava cu unt si se toarna compozitia in ea. se lasa la copt si intre timp se prepara crema. Jumatate de pahar de apa se pune la fiert cu cinci linguri de cafea. Se freaca bine untul cu zaharul pudra si se adauga apoi cate putina esenta de cafea, un galbenus si se amesteca bine. Dupa ce s-a racit blatul, se taie in doua, pe orizontala si se imbraca tortul in crema.
Se serveste ornat cu frisca.
Alte retete de dulciuri:
Prajitura snikers Tort diplomat
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga Asa cum v-am mai spus, eu gatesc frecvent snitele. Principalul "client" este iubitul meu si, desi el le...
Șnițele din piept de pui marinatDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii