Tort de alune umplut cu marmelada fina

Alunele se pun in cuptor intr-o tava si se incalzesc pana ce se pot curata usor de coaja subtire, frecandu-se c

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blatul
  • 250 g alune
  • 150 g zahar pudra
  • 70 g unt
  • 3 oua
  • lamaie vanilie
  • Umplutura
  • marmelada de caise sau de portocale
  • Garnitura
  • fructe zaharisite din dulceata

Mod de preparare

Alunele se pun in cuptor intr-o tava si se incalzesc pana ce se pot curata usor de coaja subtire, frecandu-se cu un servet aspru, apoi se dau prin masina de nuci.

Untul se freaca spuma, se adauga ouale si zaharul si se freaca bine dupa fiecare ou si dupa fiecare lingurita de zahar. Se adauga coaja rasa si zeama de lamaie.

Se includ usor alunele rasnite.

Se coace in doua foi, in tava unsa cu unt si captusita cu hartie. Cuptorul sa nu fie prea fierbinte.

Tortul gata are aspect de pricomigdala. Se umple cu un strat subtire de marmelada de caise sau de portocale.

Se garniseste cu fructe zaharisite.
Acest tort se poate servi de Florii

Alte retete de tort :

Tort diplomat

Tort de zahar ars

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc