Tort de ananas cu Mascarpone

250ml din sucul de ananas de la cele doua conserve se incalzeste (fara sa fiarba) si in el se dizolva gelatina. Mascarpone se amesteca cu 160g zahar

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 conserve compot de ananas
  • 1 esenta de rom
  • 500g Mascarpone (sau branza de vaci)
  • 1 blat de tort
  • 250g zahar pudra
  • 3 pahare frisca
  • 12 foi gelatina

Mod de preparare

250ml din sucul de ananas de la cele doua conserve se incalzeste (fara sa fiarba) si in el se dizolva gelatina.

Mascarpone se amesteca cu 160g zahar pudra. Frisca se bate bine cu mixerul, se pun deoparte cateva linguri pentru ornat, apoi se adauga crema Mascarpone si sucul caldut de ananas cu gelatina, amestecand usor.

Pe fundul unei cratite cu diametrul blatului de tort se aseaza bucatelele de ananas foarte bine scurse de suc, se adauga apoi 1/2 din crema calduta, fluida ca o smantana subtire.

Blatul de tort se taie in doua si una din cele doua jumatati se aseaza peste crema. Apoi se adauga restul de crema si a doua jumatate de blat, care se insiropeaza uniform, folosind o lingurita, cu un sirop preparat din 50g zahar pudra, sucul de ananas ramas si o esenta de rom.

Se pune cratita la rece pentru cateva ore. Dupa ce crema s-a intarit, datorita gelatinei, se introduce cratita pentru cateva secunde in apa fierbinte ca sa se dezlipeasca de peretii cratitei si se rastoarna pe un platou de tort, apoi se orneaza imprejur cu frisca ramasa, la care am adaugat 40g zahar pudra. Se da din nou la rece pana in momentul servirii. Se recomanda pregatirea cu o zi inainte de servire.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...

Socată reţeta bunicii
Dovlecei crocanti

Dovlecei crocanti

Retete dietetice Dovleceii se gătesc repede şi sunt foarte gustoşi. De data asta am ales să-i pregătesc...

Dovlecei crocanti
Chiftelute marinate

Chiftelute marinate

Chiftelutele marinate sunt preferatele tuturor. Pana si cei mici le adora si mai au un plus: nu se fac deloc greu!

Chiftelute marinate
Cele mai apreciate rețete
Pizza cu spanac si sos Alfredo
1
Aperitive cu legume

Pizza cu spanac si sos Alfredo

O pizza grozav de buna in care am pus din bunatatile primaverii,cum ar fi spanacul, iar in combinatie cu acest sos a iesit o...

Pizza cu spanac si sos Alfredo
Desert chec cu lamaie si mac
2
Prajituri

Desert chec cu lamaie si mac

Iata o reteta super simpla de chec aromat cu lamaie, usor crocant de la macul din interior si cu o glazura dulce-acrisoara de...

Desert chec cu lamaie si mac
Muffins cu lime si ciocolata alba
3
Prajituri

Muffins cu lime si ciocolata alba

Pentru cei ce iubesc prajiturile acrisoare, dar in acelasi timp lejere, aceste muffins sunt perfecte pentru zilele calduroase...

Muffins cu lime si ciocolata alba
Capsuni la borcan
4
Conserve de iarna

Capsuni la borcan

Capsuni la borcan este o delicioasă dulceață tradițională, preparată din capsuni proaspete și sirop de zahăr, pentru...

Capsuni la borcan
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
5
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Parteneri
Jemne - Pâinea mirilor
Bucataras.RO

Jemne - Pâinea mirilor

Atunci când se asează la masa mare, mirelui și miresei li se aduc 2 colaci frumosi împodobiți cu flori (jemne),...

Jemne - Pâinea mirilor
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Gustos.RO

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri

Descopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Socată reţeta bunicii
ReteteCulinare.RO

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii