250ml din sucul de ananas de la cele doua conserve se incalzeste (fara sa fiarba) si in el se dizolva gelatina. Mascarpone se amesteca cu 160g zahar
250ml din sucul de ananas de la cele doua conserve se incalzeste (fara sa fiarba) si in el se dizolva gelatina.
Mascarpone se amesteca cu 160g zahar pudra. Frisca se bate bine cu mixerul, se pun deoparte cateva linguri pentru ornat, apoi se adauga crema Mascarpone si sucul caldut de ananas cu gelatina, amestecand usor.
Pe fundul unei cratite cu diametrul blatului de tort se aseaza bucatelele de ananas foarte bine scurse de suc, se adauga apoi 1/2 din crema calduta, fluida ca o smantana subtire.
Blatul de tort se taie in doua si una din cele doua jumatati se aseaza peste crema. Apoi se adauga restul de crema si a doua jumatate de blat, care se insiropeaza uniform, folosind o lingurita, cu un sirop preparat din 50g zahar pudra, sucul de ananas ramas si o esenta de rom.
Se pune cratita la rece pentru cateva ore. Dupa ce crema s-a intarit, datorita gelatinei, se introduce cratita pentru cateva secunde in apa fierbinte ca sa se dezlipeasca de peretii cratitei si se rastoarna pe un platou de tort, apoi se orneaza imprejur cu frisca ramasa, la care am adaugat 40g zahar pudra. Se da din nou la rece pana in momentul servirii. Se recomanda pregatirea cu o zi inainte de servire.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniSe spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.
Salata de leurdaPentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...
Chiftelute frigaruiBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii