Tort de ananas cu Mascarpone

250ml din sucul de ananas de la cele doua conserve se incalzeste (fara sa fiarba) si in el se dizolva gelatina. Mascarpone se amesteca cu 160g zahar

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 conserve compot de ananas
  • 1 esenta de rom
  • 500g Mascarpone (sau branza de vaci)
  • 1 blat de tort
  • 250g zahar pudra
  • 3 pahare frisca
  • 12 foi gelatina

Mod de preparare

250ml din sucul de ananas de la cele doua conserve se incalzeste (fara sa fiarba) si in el se dizolva gelatina.

Mascarpone se amesteca cu 160g zahar pudra. Frisca se bate bine cu mixerul, se pun deoparte cateva linguri pentru ornat, apoi se adauga crema Mascarpone si sucul caldut de ananas cu gelatina, amestecand usor.

Pe fundul unei cratite cu diametrul blatului de tort se aseaza bucatelele de ananas foarte bine scurse de suc, se adauga apoi 1/2 din crema calduta, fluida ca o smantana subtire.

Blatul de tort se taie in doua si una din cele doua jumatati se aseaza peste crema. Apoi se adauga restul de crema si a doua jumatate de blat, care se insiropeaza uniform, folosind o lingurita, cu un sirop preparat din 50g zahar pudra, sucul de ananas ramas si o esenta de rom.

Se pune cratita la rece pentru cateva ore. Dupa ce crema s-a intarit, datorita gelatinei, se introduce cratita pentru cateva secunde in apa fierbinte ca sa se dezlipeasca de peretii cratitei si se rastoarna pe un platou de tort, apoi se orneaza imprejur cu frisca ramasa, la care am adaugat 40g zahar pudra. Se da din nou la rece pana in momentul servirii. Se recomanda pregatirea cu o zi inainte de servire.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Salata de leurda

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Salata de leurda
Chiftelute frigarui

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Chiftelute frigarui
Cele mai apreciate rețete
Friptura de miel in vin
1
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
2
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
3
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
4
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa