Tort de ananas cu Mascarpone

250ml din sucul de ananas de la cele doua conserve se incalzeste (fara sa fiarba) si in el se dizolva gelatina. Mascarpone se amesteca cu 160g zahar

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 conserve compot de ananas
  • 1 esenta de rom
  • 500g Mascarpone (sau branza de vaci)
  • 1 blat de tort
  • 250g zahar pudra
  • 3 pahare frisca
  • 12 foi gelatina

Mod de preparare

250ml din sucul de ananas de la cele doua conserve se incalzeste (fara sa fiarba) si in el se dizolva gelatina.

Mascarpone se amesteca cu 160g zahar pudra. Frisca se bate bine cu mixerul, se pun deoparte cateva linguri pentru ornat, apoi se adauga crema Mascarpone si sucul caldut de ananas cu gelatina, amestecand usor.

Pe fundul unei cratite cu diametrul blatului de tort se aseaza bucatelele de ananas foarte bine scurse de suc, se adauga apoi 1/2 din crema calduta, fluida ca o smantana subtire.

Blatul de tort se taie in doua si una din cele doua jumatati se aseaza peste crema. Apoi se adauga restul de crema si a doua jumatate de blat, care se insiropeaza uniform, folosind o lingurita, cu un sirop preparat din 50g zahar pudra, sucul de ananas ramas si o esenta de rom.

Se pune cratita la rece pentru cateva ore. Dupa ce crema s-a intarit, datorita gelatinei, se introduce cratita pentru cateva secunde in apa fierbinte ca sa se dezlipeasca de peretii cratitei si se rastoarna pe un platou de tort, apoi se orneaza imprejur cu frisca ramasa, la care am adaugat 40g zahar pudra. Se da din nou la rece pana in momentul servirii. Se recomanda pregatirea cu o zi inainte de servire.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Placinta cu dovlecei

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Placinta cu dovlecei
Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

O mancare gustoasa pe timpul rece

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi
Cele mai apreciate rețete
Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
1
Mancaruri cu ciuperci

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga

Sa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
Parteneri
Pernite cu piersici la slow cooker Crock-Pot
Bucataras.RO

Pernite cu piersici la slow cooker Crock-Pot

Când vine vorba de post, cu toții ne gândim la restricții. Da, așa este, însă dulciurile nu...

Pernite cu piersici la slow cooker Crock-Pot
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa