Tort de ananas glasat

Se bat pe foc slab sau in bain marie ouale cu galbenusurile, ul si vanilia. Dupa ce compozitia s-a racit se adauga untul spuma si faina. Se coace. Bl

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ingrediente blat:
  • 5 oua
  • 6 galbenusuri
  • 200 gr
  • 100 gr unt
  • 100 gr faina
  • vanilie
  • Ingrediente blat garnitura:
  • miez de cozonaci sirop
  • rom
  • 1/2 albus
  • 2 linguri pudra
  • Ingrediente umplutura:
  • marmelada de ananas
  • Ingrediente glazura:
  • serbet alb
  • roz sau verde
  • serbet de ciocolata
  • frunze verzi de ananas

Mod de preparare

Se bat pe foc slab sau in bain marie ouale cu galbenusurile, ul si vanilia. Dupa ce compozitia s-a racit se adauga untul spuma si faina.

Se coace. Blatul rece se taie si se umple cu marmelada de ananas cu care se si acopera in intregime.

In mijlocul tortului se plaseaza blatul garnitura, care este mai mic si se prepara din miez de cozonac inmuiat in sirop si rom, iar deasupra se acopera cu albus batut bine cu ul pudra, turnat cu spritul.

Se da putin la cuptor sa se usuce glazura. Acest blat

garnitura ar fi ca un alt etaj.

Se glaseaza apoi tortul cu serbet roz, alb sau verde sau combinat din toate si se garniseste cu serbet de ciocolata si frunze verzi de ananas.
Pofta buna!

Va recomandam si alte prajituri

:

Prajitura cu visine

Tarta cu visine

Prajitura simpla si rapida cu visine

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori