Tort de bezea cu crema de vanilie si ness

Tortul de bezea cu crema de vanilie si ness este un delicios desert pentru orice ocazie aniversara sau festiva. Blatul crocant de bezea se imbina perfect cu crema.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Tort de bezea cu crema de vanilie si ness

Ingrediente

  • 4 oua
  • 300 ml lapte
  • 10 linguri zahar
  • 1 lingurita ness
  • 200 ml frisca lichida
  • un praf de sare
  • 2 linguri amidon
  • 1 lingura esenta de vanilie

Mod de preparare

Tort de bezea cu crema de vanilie si ness este un delicios desert pentru orice ocazie aniversara.
Separam cele 4 oua, punem galbenusurile deoparte si albusurile le mixam cu un praf de sare pana devin spuma tare, apoi adaugam pe rand 4 linguri de zahar mixand incontinuu pana spuma devine lucioasa, zaharul este dizolvat complet iar atunci cand intoarcem bolul cu spuma de albus aceasta nu cade.

Pe o tava intinsa asezam o foaie de copt si formam 2 discuri din spuma de albusuri, cu diametrul de 10-12 cm.

Bagam tava in cuptorul preincalzit la foc foarte mic si lasam pentru 1 ora - 1 ora si jumatate, pana cand foile de bezea se usuca in intregime.

Intre timp amestecam galbenusurile cu amidonul si 2-3 linguri de lapte rece pana la omogenizare, intr-o cratita mica. Restul de lapte il punem la foc potrivit cu restul de zahar (6 linguri) si esenta de vanilie. Cand apar bule la suprafata laptelui si zaharul este dizolvat complet, oprim focul si turnam laptele in fir subtire peste galbenusuri amestecand in acelasi timp in acestea cu telul in forma de para. Punem cratita pe foc mic si amestecam pana crema e de consistenta unei maioneze. O rasturnam intr-un bol si acoperim cu folie alimentara direct pe suprafata cremei ca sa nu se formeze pojghita. Cand aceasta ajunge la temperatura camerei o dam la frigider pentru o racire completa.
Batem frisca impreuna cu nessul pana devine suficient de tare, cu grija sa nu o transformam in unt. Mutam frisca intr-un sprit .
Dupa ce discurile de bezea sunt gata, le lasam la racit apoi putem monta tortul : o foaie de bezea + un strat gros de frisca + crema + o foaie de bezea.


Tortul de bezea cu crema de vanilie si ness se orneaza cu restul de frisca, sau cu fructe si frunze de menta. Bagam tortul la frigider minim 2 ore, apoi poate fi servit.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Cele mai apreciate rețete
Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
1
Mancaruri cu ciuperci

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga

Sa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
Parteneri
Șnițele din piept de pui marinat
Bucataras.RO

Șnițele din piept de pui marinat

  Asa cum v-am mai spus, eu gatesc frecvent snitele. Principalul "client" este iubitul meu si, desi el le...

Șnițele din piept de pui marinat
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Prajitura cu caise si lapte de cocos
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos