Tort de biscuiti

Este una dintre retetele mele preferate si primul tort pe care am invatat sa-l gatesc cand eram mai mica, de la tata. El face cele mai bune torturi de biscuiti :)

Portii
12
Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Tort de biscuiti

Ingrediente

  • 300 g de biscuiti;
  • 1 pachet de unt (200 g);
  • 3 linguri de zahar;
  • 3 linguri de cacao;
  • 2 lingurite de zahar vanilat Bourbon;
  • jumatate de lingurita de cafea solubila (ness);
  • 200 ml lapte rece;
  • stafide, coaja de portocala, rahat;
  • esenta de rom (sau orice alta esenta preferati);
  • pentru decor:
  • nuca macinata;
  • 100 ml frisca lichida;

Mod de preparare

Batem cu mixerul untul cu zaharul si cacaoa pana obtinem o crema. Adaugam zaharul vanilat Bourbon, cafeaua (nessul) si amestecam bine. Se inmoaie biscuitii in lapte rece amestecat cu o lingurita de esenta de rom si se asaza intr-un prim strat pe platou. Nu-i lasati la inmuiat, ci doar ii scufundati in lapte si ii si scoateti, pentru a nu se inmuia prea tare. Adaugam cate un rand de crema, alt rand de biscuiti si tot asa pana obtinem un tort destul de inalt, avand grija sa pastram una-doua linguri de crema si pentru decor. Se bate cu mixerul frisca pana se face cremoasa, fina, dar nu foarte tare, pentru ca altfel se va strange la frigider. Se imbraca tortul in restul de crema si se orneaza cu nuca macinata si frisca. Se da la frigider inainte de servire. Pofta Buna! Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2016/04/tort-de-biscuiti-2015.html

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pere imbracate in aluat

Pere imbracate in aluat

Perele imbracate in aluat de foietaj sunt cu siguranta un desert elegant si fin. Pe cat de aspectuoase sunt, pe atat sunt de...

Pere imbracate in aluat
Chiftele din carne si legume, la cuptor

Chiftele din carne si legume, la cuptor

Aceste chiftele din carne și legume sunt perfecte pentru a fi servite ca fel principal alături de o salată proaspătă sau...

Chiftele din carne si legume, la cuptor
Tigaie de toamna cu capac

Tigaie de toamna cu capac

legume delicioase

Tigaie de toamna cu capac
Cele mai apreciate rețete
Ciorba de porc cu legume
1
Ciorbe

Ciorba de porc cu legume

Aceasta ciorba cred ca nu are nevoie de nici o prezentare, e atat de gustoasa si satioasa ca nici nu iti mai trebuie felul doi!

Ciorba de porc cu legume
Ciorba de loboda
2
Ciorbe

Ciorba de loboda

O ciorba usoara si minunata de primavara!!!

Ciorba de loboda
Supa crema de spanac cu leurda
3
Supe de legume

Supa crema de spanac cu leurda

Pentru ca supa s-a dorit de post, nu am folosit stok/supa de carne, a fost o fiertura de legume asezonata la final cu ulei de...

Supa crema de spanac cu leurda
Supa de aripioare cu radacinoase si mazare verde
4
Supe de carne

Supa de aripioare cu radacinoase si mazare verde

O supa de primavara, energizanta, o mancare usoara!

Supa de aripioare cu radacinoase si mazare verde
Budinca de paste cu branza
5
Budinci

Budinca de paste cu branza

Este un desert pe care îl pregătesc des şi de care nu mă plictisesc. Se serveşte cald, pudrat cu zahăr.

Budinca de paste cu branza
Parteneri
Mucenici moldovenesti (reteta video)
Bucataras.RO

Mucenici moldovenesti (reteta video)

Pentru ca se apropie Sfintii 40 de Mucenici si pentru ca mie imi plac foarte mult am tinut neaparat sa va arat si voua reteta...

Mucenici moldovenesti (reteta video)
Pere in aluat umplute cu crema de nuci
Gustos.RO

Pere in aluat umplute cu crema de nuci

Pregatim perele.

Pere in aluat umplute cu crema de nuci
Tort cu crema de iaurt moca si pere
ReteteCulinare.RO

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia