Tort de biscuiti cu bezele

Se taie rahatul in bucati mici si se pune la topit, pe foc mic, apoi se amesteca cu nucile maruntite si cu biscuitii rupti. Se ard cele 8 bucati de z

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 500 gr biscuiti
  • 500 gr rahat
  • 100 gr nuci
  • 1 pahar lapte
  • coaja de lamaie
  • 8 bucati zahar
  • cateva bezele
  • Pentru crema:
  • 5 lingurite cacao
  • 2 bucati zahar
  • 1 jumatate ceasca de zahar
  • 200 gr unt

Mod de preparare

Se taie rahatul in bucati mici si se pune la topit, pe foc mic, apoi se amesteca cu nucile maruntite si cu biscuitii rupti. Se ard cele 8 bucati de zahar, se sting cu laptele si se toarna peste nuci si rahat. Se mai adauga putin rom si coaja de lamaie si se amesteca bine. Se asaza apoi compozitia pe un platou. Se pregateste separat crema. Se topeste zaharul in laptele cald, apoi se amesteca cu cacaua si untul si se mai lasa putin la fiert, amestecand continuu. Se lasa la racit, apoi se acopera blatul cu aceasta crema. Se orneaza cu bezele colorate.


Se serveste dupa cateva ore, timp in care va sta la rece.

Alte retete de dulciuri:

Prajitura cu gem Prajitura snikers Tiramisu

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori