Tort de biscuiti cu zahar ars

Pentru tortul de biscuiti cu zahar ars se ard intr-o cratita patru linguri de zahar care se sting cu putina apa fierbinte. Se lasa pe coltul masinii pana se dizolva tot zaharul.

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1/2 kg biscuiti
  • 1 l lapte
  • 8 linguri zahar
  • 2 linguri faina
  • 1 lingura rom
  • vanilie
  • 100 g nuci sau
  • frisca.

Mod de preparare

Pentru tortul de biscuiti cu zahar ars se ard intr-o cratita patru linguri de zahar care se sting cu putina apa fierbinte. Se lasa pe coltul masinii pana se dizolva tot zaharul. Separat se rnoaie faina cu o ceasca de lapte rece, amestecand bine, pana se desface toata faina. Se mai toarna lapte rece, completand pana la un litru. Se amesteca cu siropul de zahar ars, adaugand si patru linguri de zahar, o lingura de rom si putina vanilie. Se tine pe foc pana incepe crema sa se ingroase. Se da la o parte si se adauga biscuitii sfaramati in bucatele mici. Se amesteca usor cu o lingura si se dau la rece pana ce se patrund bine cu crema. A doua zi se asaza compozitia pe o farfurie rotunda sau dreptunghiulara, iar deasupra se presara nuci tocate, prajiite putin pe masina, sau se acopera tortul cu frisca batuta.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori