Se unge cu unt o forma detasabila de 21-22cm si se imbraca, la exterior, in folie de aluminiu. Se da drumul cuptorului sa se incalzeasca la 160 C. Br
Se unge cu unt o forma detasabila de 21-22cm si se imbraca, la exterior, in folie de aluminiu.
Se da drumul cuptorului sa se incalzeasca la 160 C.
Branza se amesteca bine cu iaurtul.
Se adauga sucul de lamaie, esenta, amidonul si coaja de lamaie, amestecand bine dupa fiecare.
Albusurile se bat spuma tare cu zaharul dupa care se adauga treptat la compozitia cu branza, amestecand usor cu lingura.
Se toarna totul in forma care se aseaza in tava de la aragaz, iar in tava se toarna apoi apa fierbinte.
Se coace pentru aprox. 1 ora. Se lasa sa se raceasca in forma.
Este un tort foarte cremos, deci trebuie manevrat cu grija cand se taie.
Pentru mai multa "stabilitate" i se poate face o baza din:
120g biscuiti simpli zdrobiti amestecati cu 60g unt si presati bine pe baza formei.
Pofta buna!
Reteta Tort de branza a fost propusa de CristinaK pe forum culinar.ro
Alte retete cu branza gasiti aici:
Tort de branza,
Tort cu capsuni simplu si bun,
Tort de portocale Pansy
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii