Tort de branza

Se unge cu unt o forma detasabila de 21-22cm si se imbraca, la exterior, in folie de aluminiu. Se da drumul cuptorului sa se incalzeasca la 160 C. Br

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Tort de branza

Ingrediente

  • 500g branza dulce
  • 140g iaurt gros (sau smantana)
  • 100g zahar
  • 3 lingurite suc de lamaie
  • 4 linguri amidon de porumb
  • 6 albusuri
  • esenta de vanilie
  • 100g coaja de lamaie confiata (sau stafide)

Mod de preparare

Se unge cu unt o forma detasabila de 21-22cm si se imbraca, la exterior, in folie de aluminiu.

Se da drumul cuptorului sa se incalzeasca la 160 C.

Branza se amesteca bine cu iaurtul.

Se adauga sucul de lamaie, esenta, amidonul si coaja de lamaie, amestecand bine dupa fiecare.

Albusurile se bat spuma tare cu zaharul dupa care se adauga treptat la compozitia cu branza, amestecand usor cu lingura.

Se toarna totul in forma care se aseaza in tava de la aragaz, iar in tava se toarna apoi apa fierbinte.

Se coace pentru aprox. 1 ora. Se lasa sa se raceasca in forma.

Este un tort foarte cremos, deci trebuie manevrat cu grija cand se taie.

Pentru mai multa "stabilitate" i se poate face o baza din:

120g biscuiti simpli zdrobiti amestecati cu 60g unt si presati bine pe baza formei.


Pofta buna!

Reteta Tort de branza a fost propusa de CristinaK pe forum culinar.ro

Alte retete cu branza gasiti aici:

Tort de branza,

Tort cu capsuni simplu si bun,

Tort de portocale Pansy

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Galuste cu prune

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Ghiveci calugaresc de vinete

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Musaca greceasca de vinete

Musaca greceasca de vinete

Musacaua greceasca de vinete este o reteta de musaca delicioasa, cu cartofi, vinete si cascaval, preparata in stilul...

Musaca greceasca de vinete
Cele mai apreciate rețete
Lichior de bere de casa
1
Lichioruri

Lichior de bere de casa

Pentru lichior de bere veti avea nevoie de o sticla de bere, alcool, zahar si vanilie. Se amesteca toate ingredientele.

Lichior de bere de casa
Mutabal
2
Salate de legume

Mutabal

Sunt iubitoare de salată de vinete și de orice gustare ce are la bază vinete. De aceea m-am încumetat să încerc și...

Mutabal
Aperitiv - Oua umplute cu avocado
3
Aperitive cu oua

Aperitiv - Oua umplute cu avocado

Oua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...

Aperitiv - Oua umplute cu avocado
Amandina insiropata cu cafea
4
Prajituri

Amandina insiropata cu cafea

Amandinele sunt prajiturile perfecte pentru iubitorii de balturi insiropate si crema de ciocolata. Prajitura este delicioasa...

Amandina insiropata cu cafea
Prajitura cu prune
5
Prajituri

Prajitura cu prune

Pregatiti in prealabil prunele - spalati-le si taiati-le in jumate pentru a scoate samburii. Bateti bine ouale cu zaharul....

Prajitura cu prune
Parteneri
Ratatouille cu pui
Bucataras.RO

Ratatouille cu pui

Azi vă propun o delicatesă din bucătăria franțuzească, mai ales că piețele abundă de legume și verdețuri...

Ratatouille cu pui
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Placinta cu prune (Mosocoarna)
ReteteCulinare.RO

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia