Tort de branza

Tortul cu branza este o reteta delicioasa care poate fi servita cu orice ocazie. Pentru a prepara aceasta reteta este nevoie de: branza, ardei, boia, mazare.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 3 pachete de branza de vaca grasa
  • 2 ardei capia
  • o lingurita boia
  • 100 g mazare congelata si fiarta
  • o legatura marar
  • 2 pliculete gelatina

Mod de preparare

Tortul cu branza poate fi un aperitiv grozav cand ai un eveniment festiv in familie. Se prepara gelatina dupa indicatiile de pe pachet. Se foloseste gelatina pentru compozitii, nu pentru decorare. Se pune mazarea la fiert in apa clocotita si intre timp se da branza de vaca prin blender sau masina de tocat, sau se paseaza cu furculita. Pasta de branza trebuie sa fie cat mai fina.

Cei 2 ardei capia taiati se trec prin blender si se pun deoparte. Se imparte cantitatea de branza in 3 si fiecare parte se amesteca asa: o parte numai cu marar tocat, o parte cu pasta de ardei si boia si o parte cu mazarea. In fiecare dintre cele 3 parti se pune gelatina pregatita, pe care o imparti la randul ei in 3 parti. Se pune fiecare strat intr-un vas si se lasa la frigider circa o ora.


Se serveste rece.

Alte retete recomandate:

Foietaj cu branza dulce

Placinta cu branza

Strudel cu branza de vaca

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc