Tortul de branza si miere este desertul ideal pentru copii. Pentru pragatirea lui incepem prin a da drumul cuptorului sa se incalzeasca la foc mic-po
Tortul de branza si miere este desertul ideal pentru copii. Pentru pragatirea lui incepem prin a da drumul cuptorului sa se incalzeasca la foc mic-potrivit (160°C). Se separa albusurile de galbenusuri. Faina se cerne. Forma se unge cu putin ulei apoi se tapeteaza cu hartie de copt - hartia de pe margine sa fie putin mai inalta decat forma.
Intr-un castron mai mare se pune branza si mierea si se face pasta. (sau se poate trece branza prin sita si apoi amesteca bine cu mierea). Apoi se adauga galbenusurile pe rand mixand dupa fiecare. Se presara faina putin cate putin, apoi se toarna sucul de lamaie si romul. Se omogenizeaza. Albusurile se bat spuma tare cu zaharul. Jumatate din spuma de albusuri se adauga peste compozitia de branza si se amesteca bine. Se adauga si restul de albus si se amesteca usor, dar bine, de jos in sus - ca si cum am taia compozitia. Se toarna in forma si se coace la foc mic-potrivit (160°C) pana cand o scobitoare infipta in centru iese curata, eu am lasat aproape 1 ora si jumatate (dupa 40 de min. de copt am acoperit cu o folie de aluminiu).
Cand e gata se scoate pe un gratar si se lasa sa se raceasca dupa care se poate scoate din forma. Reteta Tort de branza si miere a fost propusa de CristinaK pe forum culinar.ro
Alte retete de tort gasiti aici:
Tort de branza,
Tort cu capsuni simplu si bun,
Tort de portocale Pansy
Aceasta reteta de cornulete cu mac este o reteta culinara de fursecuri deosebit de gustoase si aspectuoase. Cornuletele nu...
Mohnkipferl - Cornulete cu macPui umplut cu struguri si nuci este o reteta de friptura de pui la cuptor absolut fabuloasa! Este o reteta potrivita pentru...
Pui umplut cu struguri si nuciAtat pot sa zic, senzationale, pe cuvant! Cele mai bune cornulete si cu o aroma de toamna nemaipomenita!
Cornulete fragede cu gem de mere cu gutuiMinciunelele sau scovergile sunt dulciurile copilariei mele si imi place si acum ca din aluatul care ramane de la gogosile...
Minciunele sau scovergiUn suc plin de vitamine care raman intacte doar prin presarea la rece cu ajutorul storcatorului Kuvings!
Suc din morcovi, portocale si sfecla rosie la KuvingsImi place pestele in orice combinatie. De data aceasta am incercat aceasta reteta de peste marinat. A iesit grozav de bun!
Macrou marinat la receSe taie marunt morcovul si patrunjelul si se pune la fiert in apa cu sare. Intre timp se scobesc guliie. Se prepara copozitia...
Ciorba de gulii umpluteIncearca reteta noastra delicioasa de mini eclere umplute cu crema de vanilie si glazurate cu ciocolata alba si neagra....
Mini eclere umplute cu crema de vanilie si glazurate cu ciocolata alba si neagraCovrigii cu mac si sare sunt o alegere populara pentru micul dejun, gustare sau chiar o rontaiala rapida in timpul zilei....
Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta
Comentarii