Tort de castane insiropat

Se dau castanele curatate si fierte prin sita ca sa se obtina cantitatea necesara de piure. Se amesteca cu faina. Se freaca galbenusurile cu zaharul,

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blatul:
  • 150 g piure de castane
  • 1 lingura faina
  • 4 oua
  • 80 g zahar
  • Siropul:
  • 300 g zahar
  • 200 ml apa
  • 1/2 baton vanilie
  • Glazura:
  • glazura de ciocolata

Mod de preparare

Se dau castanele curatate si fierte prin sita ca sa se obtina cantitatea necesara de piure. Se amesteca cu faina. Se freaca galbenusurile cu zaharul, dupa care se adauga

piureul de castane si albusurile spuma.

Se pune compozitia intr-o forma unsa si se da la cuptor. Blatul copt se insiropeaza cu sirop preparat din zahar fiert cu vanilie si se glaseaza cu glazura de ciocolata.
Pofta buna!

Alte retete dulciuri recomandate:

Tort de capsuni

Tort tiramisu

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc