Tort de ciocolata

Blat: Se separa galbenusurile de albus; albusurile se bat spuma apoi se adauga cate un pic zahar. Galbenusurie sefreaca cu zaharul vanilat, apoi se in

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Tort de ciocolata

Ingrediente

  • blat:
  • 6 oua
  • 80 gr faina
  • 60 gr cacao
  • 1 praf de copt
  • 200 gr zahat
  • 1 zahar vanilat
  • Crema:
  • 250 gr unt
  • 300 gr ciocolata
  • 1 lingura cacao
  • 200 gr zahar pudra cu aroma vanilie
  • 2 galbenusuri
  • sirop:100 gr zahar
  • 100 ml apa
  • rom
  • 1 ciocolata alba

Mod de preparare

Blat: Se separa galbenusurile de albus; albusurile se bat spuma apoi se adauga cate un pic zahar. Galbenusurie sefreaca cu zaharul vanilat, apoi se incorporeaza cualbusurile. Cu o paleta de lemn se amesteca de jos in sus si se pune in ploaie cacao; faina se amesteca cu praful de copt, apoi se incorporeaza in compozitie. tava de tort se tapeteaza cu hartie apoi se toarna compozitia si se da la cuptor incins 30 min. Dupa care se face testul cu scobitoarea. Se scoate dupa aceea si se pune pe un gratar la racit.

Crema: Inainte de a prepara crema unul trebuie sa fie moale ( dar nu topit la microunde ). Acesta se amesteca cu zaharul pudra pana ce se obtine o spuma.

Ciocoalta se rupe bucati mici apoi se pune la topit pe baie de aburi. Cand s-a mai racit un pic se amesteca cu untul, cacao si galbenusurile.

Sirop: se pune intr-un vas zaharul cu o lingura de apa si se lasa sa se caramelizeze la foc mediu cand prinde o culoare caramel se aauga apa si se lasa sa dea in clocot. Cand s-a racit se adauga jum. sticluta de rom.

Blatul de tort se taie in doua. Primul se insiropeaza si se pune mai mult din jumatatea cantitatii de crema. Se pune al doilea blat se insiropeaza si se imbraca in restul de crema. Se orneaza cu ciocolata alba.


Alte retete culinare recomandate

Tiramisu

Placinta cu dovleac

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Poale-n brau (branzoaice)

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Iahnie de fasole cu ciolan

Iahnie de fasole cu ciolan

Una dintre mancarurile preferate ale romanilor

Iahnie de fasole cu ciolan
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu crema caramel
1
Prajituri

Prajitura cu crema caramel

Prajitura cu crema caramel este o reteta de prajitura cu foi delicioasa, ce poate fi pregatita de oricine in casa, de Craciun...

Prajitura cu crema caramel
Cozonac cu fructe uscate
2
Preparate dulci

Cozonac cu fructe uscate

Un cozonac pufos si aromat ce nu trebuie sa lipseasca de pe masa de sarbatori.

Cozonac cu fructe uscate
Prajitura DELICIU
3
Prajituri

Prajitura DELICIU

Una din cele mai apreciate prajitura precum ii este numele "un deliciu".

Prajitura DELICIU
Prajitura foaie peste foaie
4
Prajituri

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
5
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Parteneri
Ciorba de burechite
Bucataras.RO

Ciorba de burechite

Am vazut aceasta reteta la Laura Laurentiu si tare m-a incantat, am zis: neaparat trebuie incercata! Nu am respectat eu...

Ciorba de burechite
Tort cu crema de clementine si cappucino
Gustos.RO

Tort cu crema de clementine si cappucino

Blatul: Topiti pe baie de aburi ciocolata impreuna cu untul, le lasati sa se racoreasca.

Tort cu crema de clementine si cappucino
Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
ReteteCulinare.RO

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori