Tort de ciocolata

Tortul de ciocolata este delicios si poate fi pregatit cu succes pentru masa de Paste. Fara prea multe ingrediente aceasta reteta de tort este la indemana oricui.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Tort de ciocolata

Ingrediente

  • 280 g ciocolata neagra de calitate
  • 250 g unt la temperatura camerei
  • 280 g zahar
  • 9 galbenusuri
  • 5 albusuri
  • cacao si zahar pudra pentru decor

Mod de preparare

Va recomanda prepararea tortului cu 1- 2 zile de inainte.

Ciocolata se topeste la bain marie. Retrageti de pe foc si adaugati untul. Frecati galenusurile cu zaharul pana la albire. Adaugati ciocolata amestecata cu unt peste galbenusuri. Amestecati cateva minute. Bateti cele.5 albusuri spuma dupa care le adaugati la crema de ciocolata amestecand usor prin miscari de rotatie. Aceasta compozitie o impartiti in doua.
O parte o coaceti intr o forma unsa cu unt.si tapetata cu faina la 170 grade cam 30 - 40 de minute. Supravegheati si ajustati timpul in functie de cuptorul Dvs.
Restul de compozitie il lasati afara .
Dupa coacerea si racirea primei parti adaugati deasupra crema de ciocolata si bagati la frigider sau congelator.

Pofta buna!

P.S. Se congeleaza foarte bine.
Trebuie doar scos din congelator si bagat la frigider cu 4-5 ore inainte ( chiar la temperatura ambianta cand afara este mai frig) .

Merge foarte bine intr-o forma detasabila de tort de 24-26 cm dar daca vreti sa iasa mai inalt, desigur, mai bine o forma de 17-18 cm.

Daca doriti ca marginile sa iasa perfect, puneti o folie de plastic mai tare pe marginea formei si bagati la congelator pentru 1 ora. Scoateti folia, asezati in platou, decorati si introduceti la frigider.

PSS As dori sa testez produsele Philips pentru rapiditate in pregatirea retetelor, pentru ca mixerul meu vertical e imbatranit si sa valorific timpul castigat in aer liber.


Decorati tortul de ciocolata dupa racire cu cacao sau in functie de inspiratie.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort de portocale cu crema

Tort de portocale cu crema

Tortul de portocale cu crema este pur si simplu savuros. Aceasta reteta de tort cu crema poate fi pregatit pentru Craciun sau...

Tort de portocale cu crema
Zabaione

Zabaione

Zabaione este o reteta de crema italiana, pe baza de oua si zahar. Crema este usoara si poate fi folosita la diferite retete...

Zabaione
Gulas cu carne de vaca

Gulas cu carne de vaca

Gulasul cu carne de vaca intruneste toate calitatile nutritive ale unei mancari cu proteine si vitamine. Daca puteti sa-l...

Gulas cu carne de vaca
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu mere
1
Prajituri

Placinta cu mere

Foaie de placinta: - toate ingredientele de mai sus se pun la gramada intr-un castron, faina puneti pt. inceput cam 400 gr....

Placinta cu mere
Prajitura simpla cu nuci si mere
2
Prajituri

Prajitura simpla cu nuci si mere

Se curata merele si se dau pe razatoarea mare, intr-un castron. Se adauga ouale intregi si se amesteca. Se pune zaharul,...

Prajitura simpla cu nuci si mere
Mini ardei umpluti cu branza
3
Aperitive cu branza

Mini ardei umpluti cu branza

Bunatati de Paste

Mini ardei umpluti cu branza
Salata Pickles
4
Muraturi combinate

Salata Pickles

O salată care nouă ne place foarte mult. Se poate adapta uşor gusturilor proprii. Se pregăteşte foarte uşor, aşa că...

Salata Pickles
Cremes
5
Prajituri

Cremes

Dupa mine, cremesul este regina prajiturilor, este atat de delicioasa incat va multumi pe deplin papilele voastre gustative....

Cremes
Parteneri
Crenvusti in aluat
Bucataras.RO

Crenvusti in aluat

Usor de facut si foarte buni.

Crenvusti in aluat
Ghiveci de legume cu oua romanesti
Gustos.RO

Ghiveci de legume cu oua romanesti

Se taie ceapa pestisor si se caleste in 2 linguri ulei.

Ghiveci de legume cu oua romanesti
Gogosari in sos de mustar cu otet
ReteteCulinare.RO

Gogosari in sos de mustar cu otet

Gogosari in sos de mustar cu otet