Tortul de ciocolata este delicios si poate fi pregatit cu succes pentru masa de Paste. Fara prea multe ingrediente aceasta reteta de tort este la indemana oricui.
Va recomanda prepararea tortului cu 1- 2 zile de inainte.
Ciocolata se topeste la bain marie. Retrageti de pe foc si adaugati untul. Frecati galenusurile cu zaharul pana la albire. Adaugati ciocolata amestecata cu unt peste galbenusuri. Amestecati cateva minute. Bateti cele.5 albusuri spuma dupa care le adaugati la crema de ciocolata amestecand usor prin miscari de rotatie. Aceasta compozitie o impartiti in doua.
O parte o coaceti intr o forma unsa cu unt.si tapetata cu faina la 170 grade cam 30 - 40 de minute. Supravegheati si ajustati timpul in functie de cuptorul Dvs.
Restul de compozitie il lasati afara .
Dupa coacerea si racirea primei parti adaugati deasupra crema de ciocolata si bagati la frigider sau congelator.
Pofta buna!
P.S. Se congeleaza foarte bine.
Trebuie doar scos din congelator si bagat la frigider cu 4-5 ore inainte ( chiar la temperatura ambianta cand afara este mai frig) .
Merge foarte bine intr-o forma detasabila de tort de 24-26 cm dar daca vreti sa iasa mai inalt, desigur, mai bine o forma de 17-18 cm.
Daca doriti ca marginile sa iasa perfect, puneti o folie de plastic mai tare pe marginea formei si bagati la congelator pentru 1 ora. Scoateti folia, asezati in platou, decorati si introduceti la frigider.
PSS As dori sa testez produsele Philips pentru rapiditate in pregatirea retetelor, pentru ca mixerul meu vertical e imbatranit si sa valorific timpul castigat in aer liber.
Decorati tortul de ciocolata dupa racire cu cacao sau in functie de inspiratie.
Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciAdor să servesc primăvara o așa ciorbă de lobodă cu franjuri de ou, acrișoară!De data aceasta am acrit-o cu zeamă de...
Ciorba de loboda cu franjuri de ouSamosa cu cartofi este una dintre inepuizabilele variatiuni ale acestui fel indian de mancare de strada. In plus este o...
Samosa cu cartofiPrajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieNe place mult placinta cu mere, de obicei mama soacra este cea care o prepara mai des. Mie imi place sa ma joc cu aluaturile,...
Placinta cu mereSupa ungureasca de chimen este foarte buna si foarte sanatoasa. Pentru aceasta reteta de supa trebuie sa folositi 1 lingurita...
Supa ungureasca de chimenPentru sos tartar cu patrunjel ouale se spala, se fierb tari, se curata si se toaca marunt. Ceapa verde si patrunjelul se...
Sos tartar cu patrunjelN-ai spune ca se poate face pandispan cu cirese, fara cirese, doar cu rahat. Urmareste reteta pas cu pas si invata cum sa...
Pandispan cu rahatDescopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Comentarii