Tort de ciocolata, capsuni si maioneza este o reteta de tort cu ciocolata abslout delicios, un tort potrivit pentru o ocazie festiva.
Tortul l-am gasit pe un site italian si mi-au atras atentia mai intai ingredientele.Mi s-a parut un pic ciudat sa folosesc maioneza pentru prepararea blatului,insa rezultatul m-a multumit! Tortul are un exterior crocant si un mijloc umed.
Se face foarte rapid, deci in criza de timp este la fix!
1.Cerneti faina, cacaua si praful de copt,apoi le puneti intr-un bol si le amestecati cu zaharul.
2.Puneti in bolul mixerului maioneza si razuiti semintele din interiorul batonului de vanilie.Mixati 3 secunde.
3.Adaugati amestecul cu faina,apoi adaugati cate o lingura de apa calduta.(mixerul meu a facut cu greu fata acestei operatii ) Mixati pana ce obtineti un amestec neted si zaharul s-a topit.
4.Puneti jumatate din compozitie intr-o tava tapetata cu hartie pentru copt(folositi o tava de 20-22 cm sa iasa mai inalt.Eu am folosit o tava cu peretii detasabili cu dimensiunea de 26 cm.),apoi bucati mici de capsuni.Turnati restul de compozitie si dati la cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 40-50 minute.
5.Taiati tortul cand s-a racit foarte bine si serviti-l alaturi de felii proaspat taiate de capsuni sau fructe de padure.
Cele doua functii pe care as dori sa le testez: coacerea si prajirea
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaPregatite cu mare drag pentru o gustare delicioasa...va invit sa degustati :)
Mini-tarte cu ciuperci si branzica Miez de lapteDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii