Tort de ciocolata si caise

Aceasta reteta de tort de ciocolata cu caise are blat cu unt si ciocolata cu lapte si migdale. Crema nefiarta cu iaurt, gem de caise si frisca.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Tort de ciocolata si caise

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 4 oua
  • 120g zahar fin sau pudra
  • 150g unt
  • 100g ciocolata cu lapte
  • 85g faina tip 000
  • 50g migdale fin macinate (cu moara)
  • 1 vanilie
  • 1 lingurita praf de copt.
  • Pentru crema:
  • frisca
  • gem de caise
  • iaurt
  • caise proaspete bucati (optional)

Mod de preparare

Blat cu unt si ciocolata cu lapte+ migdale. Crema nefiarta cu iaurt, gem de caise si frisca.

Blatul nu se insiropeaza. Are mult unt si este extrem de moale.
Ciocolata il face fraged si ea. Daca as fi folosit numai migdale in blat, ar fi fost uleios, sigur.

Se topeste ciocolata si se lasa la racit. Se bat galbenusurile cu untul moale, zahar si vanilie. Se bat albusurile spuma. In crema de unt se adauga ciocolata si se amesteca bine, apoi migdalele si faina, alternand cu albusurile. Am folosit forma de 24 cm.

Am folosit in mod special ciocolata cu lapte, pentru sotul meu. Eu as fi pus ciocolata neagra. Nici cacao nu am folosit, tocmai pentru a avea gust de unt cu ciocolata.

Blatul se poate face si cu alune sau nuca, depinde de compozitia cremei. Daca se renunta la unt, cred ca se poate folosi numai faina de migdale. Ramane de vazut cantitatea necesara.

Crema este legata cu gelatina, nimic fiert. Se potriveste cu blatul, de minune.
Cand creez un astfel de blat, estimez faina si cand trec la fapte notez cantitatea folosita.
Ca idee, nu pun niciodata faina multa cum fac la o prajitura. Vreau ca blatul sa fie moale. De asemenea, nu pun mult praf de copt, pentru ca inalta prea mult, dar si aspreste blatul.


Tortul de ciocolata si caise se lasa la frigider pana se intareste crema, dupa care se poate servi.

Reteta de tort de ciocolata si caise a fost propusa de dorina69 pe forum culinar.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Supa finlandeza cu somon
3
Supe de legume

Supa finlandeza cu somon

o supa delicioasa si hranitoare

Supa finlandeza cu somon
Ciorba de perisoare din carne de pui
4
Supe de carne

Ciorba de perisoare din carne de pui

Este una din preferatele noastre si de obicei o prepar cu zeama de varza, insa de data aceasta am acrit-o cu lamaie, insa...

Ciorba de perisoare din carne de pui
Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata de afine si smantana
5
Prajituri

Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata de afine si smantana

Reţetă de preparare a papanaşilor. Papanasi cu dulceata de afine si smantana este un desert traditional romanesc pentru...

Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata de afine si smantana
Parteneri
Inghetata Bacio
Bucataras.RO

Inghetata Bacio

Nutella, pasta de alune (in cazul de fata pasta de nuci macadamia)... daca doriti si alune... o minunatie!

Inghetata Bacio
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!