Aceasta reteta de tort de ciocolata cu caise are blat cu unt si ciocolata cu lapte si migdale. Crema nefiarta cu iaurt, gem de caise si frisca.
Blat cu unt si ciocolata cu lapte+ migdale. Crema nefiarta cu iaurt, gem de caise si frisca.
Blatul nu se insiropeaza. Are mult unt si este extrem de moale.
Ciocolata il face fraged si ea. Daca as fi folosit numai migdale in blat, ar fi fost uleios, sigur.
Se topeste ciocolata si se lasa la racit. Se bat galbenusurile cu untul moale, zahar si vanilie. Se bat albusurile spuma. In crema de unt se adauga ciocolata si se amesteca bine, apoi migdalele si faina, alternand cu albusurile. Am folosit forma de 24 cm.
Am folosit in mod special ciocolata cu lapte, pentru sotul meu. Eu as fi pus ciocolata neagra. Nici cacao nu am folosit, tocmai pentru a avea gust de unt cu ciocolata.
Blatul se poate face si cu alune sau nuca, depinde de compozitia cremei. Daca se renunta la unt, cred ca se poate folosi numai faina de migdale. Ramane de vazut cantitatea necesara.
Crema este legata cu gelatina, nimic fiert. Se potriveste cu blatul, de minune.
Cand creez un astfel de blat, estimez faina si cand trec la fapte notez cantitatea folosita.
Ca idee, nu pun niciodata faina multa cum fac la o prajitura. Vreau ca blatul sa fie moale. De asemenea, nu pun mult praf de copt, pentru ca inalta prea mult, dar si aspreste blatul.
Tortul de ciocolata si caise se lasa la frigider pana se intareste crema, dupa care se poate servi.
Reteta de tort de ciocolata si caise a fost propusa de dorina69 pe forum culinar.
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeEste una din preferatele noastre si de obicei o prepar cu zeama de varza, insa de data aceasta am acrit-o cu lamaie, insa...
Ciorba de perisoare din carne de puiReţetă de preparare a papanaşilor. Papanasi cu dulceata de afine si smantana este un desert traditional romanesc pentru...
Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata de afine si smantanaNutella, pasta de alune (in cazul de fata pasta de nuci macadamia)... daca doriti si alune... o minunatie!
Inghetata BacioIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii