Tort de ciocolata cu capsuni

Se freaca galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat pana se obtine o crema groasa. Se freaca untul spuma cu o lingura de lapte fierbinte, apoi se a

Timp pregatire
65 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru blat: 3 oua
  • 100 g zahar
  • 50 g unt
  • 100 g ciocolata menaj
  • 50 g faina
  • 6 plicuri zahar vanilat
  • 100 g migdale tocate
  • Pentru mousse: 2 oua
  • 360 ml lapte
  • 100 g ciocolata neagra
  • 1 plic si jumatate de gelatina
  • 250 ml frisca lichida
  • 2 linguri amidon
  • 4 linguri zahar
  • 4-5 capsuni si menta pentru decor

Mod de preparare

Se freaca galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat pana se obtine o crema groasa.

Se freaca untul spuma cu o lingura de lapte fierbinte, apoi se adauga peste crema de galbenusuri.

Se adauga ciocolata topita la baine-marie, o lingura de apa si faina.

Se incorporeaza albusurile batute spuma cu un praf de sare, migdalele tocate si se toarna compozitia intr-o forma cu pereti detasabili, unsa si tapetata.

Se coace in cuptorul preincalzit circa 20 de minute.

Se amesteca amidonul cu zaharul, se adauga ouale batute si se amesteca pana se omogenizeaza compozitia.

Se toarna laptele si se fierbe compozitia la baine-marie, amestecand continuu.

Se inmoaie gelatina in putina apa rece, se topeste ciocolata la baine-marie si se adauga in compozitia cu amidon.

Se ia vasul de pe foc, se lasa sa se racoreasca si se adauga frisca batuta.

Se toarna crema peste blat si se lasa la rece 3 ore.

Cand s-a intarit se detaseaza cu grija forma de tort.
Se orneaza cu jumatati de capsuni si frunze de menta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide