Tort de ciocolata cu cirlionti

Tortul de ciocolata cu carlionti de ciocolata, este o reteta minunata de tort, perfect pentru orice ocazie festiva. Metoda de decorare este simpla si accesibila oricui.

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
ridicata
Tort de ciocolata cu cirlionti

Ingrediente

  • Blat:
  • 225 g ciocolata amaruie rupta bucati mici
  • 4 oua
  • 2 linguri zahar
  • 100 g unt nesarat
  • 100 g faina
  • un praf de copt.
  • Crema neagra:
  • 350 g ciocolata amaruie
  • 50 g unt nesarat
  • 300 ml frisca nebatuta
  • 2 linguri coniac.
  • Crema alba:
  • 400 g ciocolata alba
  • bucati
  • 50 g unt nesarat
  • 350 ml frisca nebatuta.
  • Cirlionti de ciocolata:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • cacao.

Mod de preparare

Ciocolata pentru blat se aseaza intr-un castron deasupra unei cratite cu apa ce fierbe mocnit si amestecati pina s-a topit. Se lasa la racit. Se bat albusele spuma tare, se adauga zaharul pentru blat si se bate in continuare. Se adauga galbenusele pe rind, faina, praful de copt si ciocolata racita. Se coace 45-50 min in tava tapetata. Se lasa sa se racesca 10 min in tava apoi se aseaza pe un gratar. Se taie rece in 3 straturi orizontale.

Pentru crema de ciocolata maruie se pune ciocolata si untul intr-un castron desupra unei cratite cu apa ce fierbe la temperatura mica. Se amesteca pina se topeste si se lasa sa se racesca compozitia. Se bate frisca pina se ridica usor. Se incorporeaza o treime in amestecul de ciocolata. Se incorpozeaza frisca ramasa si coniacul.

Se pune blatul in tava, se toarna crema de ciocolata neagra si se niveleaza. Se acopera cu stratul 2. Se face crema de ciocolata alba la fel ca si cea neagra dar fara coniac. Se toarna 2 parti peste blat si se niveleaza.

Se pune capacul tortului.  Cu restul de crema alba se imbraca peretii torturtului. Se da la frigider 5 ore.

Pentru cirliontii de ciocolata se topeste ciocolata si se toarna pe o tava de copt intinsa. Se fac cirlionti tragind cu cutitul. Se pun la frigider si se aranjeaza pe tort in momentul servirii. Se presara cu cacao desupra.


Tortul cu cirlionti de ciocolata se serveste rece.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide