Tortul de ciocolata cu crema de capsuni este pe cat de aspectuos, pe atat de gustos. Ciocolata si crema de capsuni sunt prieteni buni, mai ales intr-un tort festiv.
Se bat albusurile cu un praf de sare. Se amesteca galbenusurile cu zaharul, untul topit si racorit si zaharul cu vanilie macinata pana devine un amestec omogen. Faina se amesteca cu praful de copt, amidonul, cacao si coaja de portocala, dupa care se adauga la galbenusuri, mixand usor. Se obtine un amestec gros care se adauga la albusurile batute si se mixeaza usor pana se incorporeaza perfect. Se toarna in tava unsa cu unt si tapetata cu faina si se da la cuptor (preincalzit-170°C) pentru maxim 30 minute. Cind blatul e copt se scoate din tava si se lasa la racit pe un gratar.
Se face piure de capsuni cu mixerul stick, apoi se strecoara piureul de seminte, se amesteca cu zaharul si zeama de lamiie si se fierbe cam 10 minute. Se lasa la racit complet. Dupa racire se ingroasa si gelatineaza. Se amesteca toate ingredientele.
Se taie blatul in trei felii. Pentru insiroparea blaturilor, se foloseste suc de portocala, ceva zahar si 3 capsuni mari. Se pun aceste ungrediente intr-un pahar si se fac piure cu mixerul stick. Semintele capsunilor se indeparteaza strecurand acest piure printr-o strecuratoare. Se obtin 150 ml suc, care se imparte la cele 3 felii de blat.
Primul blat se pune pe platou si se insiropeaza. Se adauga primul strat de crema. Cel de-al 2-lea blat se pune peste primul strat de crema, se insiropeaza si se acopera cu al 2-lea strat de crema. Al 3-lea blat se insiropeaza pe partea care a venit in interior, apoi se pune peste crema si se niveleaza usor prin apasare cu palmele.
Ciocolata alba se taie bucati si se pune intr-o punga intr-o olita cu apa fierbinte (nu are voie sa clocoteasca apa).
Ciocolata de lapte se taie bucatele, se pune intr-un vas termorezistent, am adaugat un cubulet de vreo 10 g unt, si am pus-o la topit pe baie de apa (nu aburi).
Am turnat glazura de cioco de lapte..poi am incercat sa fac o pinza de paianjen din ciocolata alba..dupa cum se vede,am inceput bine,apoi am luat-o razna .. C'est la vie si am decorat cu o capsuna despicata
Reteta Tort de ciocolata cu crema de capsuni a fost propusa de MAYA pe forum culinar.
Tortul de ciocolata cu crema de capsuni se serveste dupa ce se aseaza putin.
Deserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseImi plac foarte mult briosele...mi se par atat de dragute. Am pregatit unele cu afine de data aceasta, iar reteta am...
Briose cu afineO placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!
Placinta cu dovleceiGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseNectarul de caise este o băutură delicioasă și revigorantă, realizată din caise proaspete și câteva ingrediente...
Nectar de caiseCiorbita simpla de dovlecei este o reteta de ciorba potrivita in zilele de post. Ciorba cu multe legume este usoara,...
Ciorbita simpla de dovleceiPeste cu gust subtil si oase cartilaginoase usor de indepartat, pisica de mare este delicioasa prezenta si in apele Marii Negre.
Pisica de mare prajitaToamna-i bogata si aromata si e pacat sa nu profit de roadele sale.
Piure de piersici galbene (pentru creme, mousse-uri si alte dichisuri)Incearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minuteO salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasa
Comentarii