Tort de ciocolata cu crema de capsuni

Tortul de ciocolata cu crema de capsuni este pe cat de aspectuos, pe atat de gustos. Ciocolata si crema de capsuni sunt prieteni buni, mai ales intr-un tort festiv.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Tort de ciocolata cu crema de capsuni

Ingrediente

  • Blat de tort:
  • 8 oua mici/7 oua de marime medie/6 oua mari
  • 130 g faina
  • 140 g zahar
  • 50 g amidon
  • 100 g unt topit/racit
  • 20 g cacao
  • 2 lingurite praf de copt
  • 1 praf de sare
  • coaja de portocala(razuita)
  • unt pentru uns tava+ faina pentru tapetat
  •  
  • Crema:
  • 500 g mascarpone
  • 300 g piure de capsuni
  • 250 g capsuni taiati cubulete
  •  
  • Piure de capsuni:
  • 300 g capsuni
  • 250 g zahar cu pectina
  • 1 lingura zeama de lamiie

Mod de preparare

Se bat albusurile cu un praf de sare. Se amesteca galbenusurile cu zaharul, untul topit si racorit si zaharul cu vanilie macinata pana devine un amestec omogen. Faina se amesteca cu praful de copt, amidonul, cacao si coaja de portocala, dupa care se adauga la galbenusuri, mixand usor. Se obtine un amestec gros care se adauga la albusurile batute si se mixeaza usor pana se incorporeaza perfect. Se toarna in tava unsa cu unt si tapetata cu faina si se da la cuptor (preincalzit-170°C) pentru maxim 30 minute. Cind blatul e copt se scoate din tava si se lasa la racit pe un gratar.

Se face piure de capsuni cu mixerul stick, apoi se strecoara piureul de seminte, se amesteca cu zaharul si zeama de lamiie si se fierbe cam 10 minute. Se lasa la racit complet. Dupa racire se ingroasa si gelatineaza. Se amesteca toate ingredientele.

Se taie blatul in trei felii. Pentru insiroparea blaturilor, se foloseste suc de portocala, ceva zahar si 3 capsuni mari. Se pun aceste ungrediente intr-un pahar si se fac piure cu mixerul stick. Semintele capsunilor se indeparteaza strecurand acest piure printr-o strecuratoare. Se obtin 150 ml suc, care se imparte la cele 3 felii de blat.

Primul blat se pune pe platou si se insiropeaza. Se adauga primul strat de crema. Cel de-al 2-lea blat se pune peste primul strat de crema, se insiropeaza si se acopera cu al 2-lea strat de crema. Al 3-lea blat se insiropeaza pe partea care a venit in interior, apoi se pune peste crema si se niveleaza usor prin apasare cu palmele.

Ciocolata alba se taie bucati si se pune intr-o punga intr-o olita cu apa fierbinte (nu are voie sa clocoteasca apa).

Ciocolata de lapte se taie bucatele, se pune intr-un vas termorezistent, am adaugat un cubulet de vreo 10 g unt, si am pus-o la topit pe baie de apa (nu aburi).

Am turnat glazura de cioco de lapte..poi am incercat sa fac o pinza de paianjen din ciocolata alba..dupa cum se vede,am inceput bine,apoi am luat-o razna .. C'est la vie si am decorat cu o capsuna despicata

Reteta Tort de ciocolata cu crema de capsuni a fost propusa de MAYA pe forum culinar.


Tortul de ciocolata cu crema de capsuni se serveste dupa ce se aseaza putin.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Briose cu afine

Briose cu afine

Imi plac foarte mult briosele...mi se par atat de dragute. Am pregatit unele cu afine de data aceasta, iar reteta am...

Briose cu afine
Placinta cu dovlecei

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Placinta cu dovlecei
Cele mai apreciate rețete
Gem de agrise
1
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Nectar de caise
2
Sucuri fructe si legume

Nectar de caise

Nectarul de caise este o băutură delicioasă și revigorantă, realizată din caise proaspete și câteva ingrediente...

Nectar de caise
Ciorbita simpla de dovlecei
3
Ciorbe

Ciorbita simpla de dovlecei

Ciorbita simpla de dovlecei este o reteta de ciorba potrivita in zilele de post. Ciorba cu multe legume este usoara,...

Ciorbita simpla de dovlecei
Pisica de mare prajita
4
Mancaruri cu peste

Pisica de mare prajita

Peste cu gust subtil si oase cartilaginoase usor de indepartat, pisica de mare este delicioasa prezenta si in apele Marii Negre.

Pisica de mare prajita
Parteneri
Piure de piersici galbene (pentru creme, mousse-uri si alte dichisuri)
Bucataras.RO

Piure de piersici galbene (pentru creme, mousse-uri si alte dichisuri)

Toamna-i bogata si aromata si e pacat sa nu profit de roadele sale. 

Piure de piersici galbene (pentru creme, mousse-uri si alte dichisuri)
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Gustos.RO

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute

Incearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Salata Caprese - simpla si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Salata Caprese - simpla si delicioasa