Tortul de ciocolata cu crema de iaurt si visine este o reteta de tort absolut delicios, deloc greu de preparat. Este un tort cu fructe si crema de iaurt usoara, perfect pentru orice ocazie festiva.
Se bat albusurile spuma. se freaca galbenusurile cu zaharul, se amesteca cu albusurile, faina, amidonul, cacaoa. Se coace in forma cu inel detasabil pana cand scobitoarea iese curata. Se taie rece pe jumatate.
Se inmoaie gelatina in suc de la compot. Iaurtul se amesteca cu zaharul. Se topeste gelatina in sucul ramas (incalzit in prealabil ) si se adauga la crema. Se raceste. Se bate frisca si se raceste. Se amesteca cele doua creme, se pun fructele bine scurse.
Se raceste 20 de min si se monteaza tortul in forma in care s-a copt cu crema intre foile de blat. Se tine la rece cel putin 4 ore. Se scoate din forma, se pudreaza cu zahar, sau cacao sau ciocolata rasa si se orneaza cu visine.
Reteta Tort de ciocolata cu iaurt si visine a fost propusa de Evadindeva pe forum culinar.
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis
Drob usor de puiEu nu mananc inghetata in timpul iernii, dar aceasta combinatie de tarta cu mere servita fierbinte cu doua cupe de inghetata...
Tarta cu mere si scortisoaraa) Blat: 1. Se spumeaza untul, zaharul si ouale dupa care se adauga praful de cacao, faina si praful de copt. 2. Se aseaza...
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolataFeijoada este o reteta de tocata de carne de vita cu fasole boabe, mancarea nationala a Braziliei. Este o tocana delicioasa...
Feijoada - tocana braziliana cu fasoleCiorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaAdor să servesc primăvara o așa ciorbă de lobodă cu franjuri de ou, acrișoară!De data aceasta am acrit-o cu zeamă de...
Ciorba de loboda cu franjuri de ouOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii