Tort de ciocolata cu crema de iaurt si visine

Tortul de ciocolata cu crema de iaurt si visine este o reteta de tort absolut delicios, deloc greu de preparat. Este un tort cu fructe si crema de iaurt usoara, perfect pentru orice ocazie festiva.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Tort de ciocolata cu crema de iaurt si visine

Ingrediente

  • Blat:
  • 8 oua
  • 120 grame zahar
  • 80 grame faina
  • 20 grame amidon
  • 30 grame cacao
  • Crema:
  • 6 foi de gelatina
  • 400 g iaurt
  • 100 g zahar
  • 1 borcan compot de visine sau cirese
  • 300 ml frisca

Mod de preparare

Se bat albusurile spuma. se freaca galbenusurile cu zaharul, se amesteca cu albusurile, faina, amidonul, cacaoa. Se coace in forma cu inel detasabil pana cand scobitoarea iese curata. Se taie rece pe jumatate.

Se inmoaie gelatina in suc de la compot. Iaurtul se amesteca cu zaharul. Se topeste gelatina in sucul ramas (incalzit in prealabil ) si se adauga la crema. Se raceste. Se bate frisca si se raceste. Se amesteca cele doua creme, se pun fructele bine scurse.

Se raceste 20 de min si se monteaza tortul in forma in care s-a copt cu crema intre foile de blat. Se tine la rece cel putin 4 ore. Se scoate din forma, se pudreaza cu zahar, sau cacao sau ciocolata rasa si se orneaza cu visine.


Reteta Tort de ciocolata cu iaurt si visine a fost propusa de Evadindeva pe forum culinar.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci