Tort de ciocolata cu crema de iaurt si visine

Tortul de ciocolata cu crema de iaurt si visine este o reteta de tort absolut delicios, deloc greu de preparat. Este un tort cu fructe si crema de iaurt usoara, perfect pentru orice ocazie festiva.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Tort de ciocolata cu crema de iaurt si visine

Ingrediente

  • Blat:
  • 8 oua
  • 120 grame zahar
  • 80 grame faina
  • 20 grame amidon
  • 30 grame cacao
  • Crema:
  • 6 foi de gelatina
  • 400 g iaurt
  • 100 g zahar
  • 1 borcan compot de visine sau cirese
  • 300 ml frisca

Mod de preparare

Se bat albusurile spuma. se freaca galbenusurile cu zaharul, se amesteca cu albusurile, faina, amidonul, cacaoa. Se coace in forma cu inel detasabil pana cand scobitoarea iese curata. Se taie rece pe jumatate.

Se inmoaie gelatina in suc de la compot. Iaurtul se amesteca cu zaharul. Se topeste gelatina in sucul ramas (incalzit in prealabil ) si se adauga la crema. Se raceste. Se bate frisca si se raceste. Se amesteca cele doua creme, se pun fructele bine scurse.

Se raceste 20 de min si se monteaza tortul in forma in care s-a copt cu crema intre foile de blat. Se tine la rece cel putin 4 ore. Se scoate din forma, se pudreaza cu zahar, sau cacao sau ciocolata rasa si se orneaza cu visine.


Reteta Tort de ciocolata cu iaurt si visine a fost propusa de Evadindeva pe forum culinar.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori