Tort de ciocolata cu crema de iaurt si visine

Tortul de ciocolata cu crema de iaurt si visine este o reteta de tort absolut delicios, deloc greu de preparat. Este un tort cu fructe si crema de iaurt usoara, perfect pentru orice ocazie festiva.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Tort de ciocolata cu crema de iaurt si visine

Ingrediente

  • Blat:
  • 8 oua
  • 120 grame zahar
  • 80 grame faina
  • 20 grame amidon
  • 30 grame cacao
  • Crema:
  • 6 foi de gelatina
  • 400 g iaurt
  • 100 g zahar
  • 1 borcan compot de visine sau cirese
  • 300 ml frisca

Mod de preparare

Se bat albusurile spuma. se freaca galbenusurile cu zaharul, se amesteca cu albusurile, faina, amidonul, cacaoa. Se coace in forma cu inel detasabil pana cand scobitoarea iese curata. Se taie rece pe jumatate.

Se inmoaie gelatina in suc de la compot. Iaurtul se amesteca cu zaharul. Se topeste gelatina in sucul ramas (incalzit in prealabil ) si se adauga la crema. Se raceste. Se bate frisca si se raceste. Se amesteca cele doua creme, se pun fructele bine scurse.

Se raceste 20 de min si se monteaza tortul in forma in care s-a copt cu crema intre foile de blat. Se tine la rece cel putin 4 ore. Se scoate din forma, se pudreaza cu zahar, sau cacao sau ciocolata rasa si se orneaza cu visine.


Reteta Tort de ciocolata cu iaurt si visine a fost propusa de Evadindeva pe forum culinar.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc