Tort de ciocolata cu crema de nuci si glazura de ciocolata

Foile de blat. Se amesteca galbenusurile cu zaharul, se adauga ciocolata rasa, faina si albusurile spuma. Se coc 6 foi

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Foile de blat - 12 oua
  • 250 g zahar
  • 2 batoane ciocolata
  • 200 g faina
  • Crema - 100 ml lapte
  • 250 g nuci macinate
  • 150 g zahar
  • vanilie
  • 250 g unt
  • putin rom
  • Glazura - 160 g zahar
  • 1 paharel apa
  • 100 g ciocolata rasa
  • unt cat o nuca

Mod de preparare

Foile de blat.

Se amesteca galbenusurile cu zaharul, se adauga ciocolata rasa, faina si albusurile spuma. Se coc 6 foi care se umplu cu crema de nuci si se acopera cu glazura.

Crema.

Se fierbe laptele cu nucile, vanilia si zaharul; sa dea intr-un clocot. Se freaca untul spuma cu putin rom, dupa care se amesteca cele doua compozitii impreuna.

Glazura.

Se fierbe zaharul cu apa pana se leaga. Se freaca apoi cu ciocolata frecata si incalzita in cuptor si se adauga untul. Se glaseaza repede tortul.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci