Se bat galbenusurile cu apa calda, se adauga treptat 2/3 din cantitatea de zahar, plus zaharul vanilat si se bate energic pana se obtine o compozitie
Se bat galbenusurile cu apa calda, se adauga treptat 2/3 din cantitatea de zahar, plus zaharul vanilat si se bate energic pana se obtine o compozitie cremoasa.
Se bat separat albusurile spuma tare, se adauga restul de zahar, iar apoi se inglobeaza usor crema cu galbenusurile.
Se adauga treptat faina cernuta pudra de cacao si praful de copt, iar la sfarsit se adauga untul topit.
Se toarna compozitia in forma de tort demontabila unsa cu unt si se introduce in cuptorul bine incins pentru 45 de minute.
Intre timp se fierbe jumatate din lapte cu zaharul.
Restul de lapte se amesteca cu amidonul si se toarna peste laptele care clocoteste.
Se lasa la fiert, amestecand continuu, pana se ingroasa ca o crema, apoi se lasa la racit.
Se bate untul spuma, se amesteca cu crema calduta, cu esenta de fistic si se adauga colorantul.
Se imparte blatul de tort in 3 felii orizontale, se ung cu frisca amestecata cu ciocolata rasa, iar apoi se monteaza tortul. Se imbraca cu crema de fistic.
Se presara lateralele tortului cu fulgi colorati de cocos si cu fistic macinat.
Tortul se serveste rece.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii