Tort de ciocolata cu nuci

Untul se freaca bine cu zaharul pudra peste care se adauga pe rand galbenusurile si ciocolata inmuiata in lapte, amestecand bine. Se desparte compozi

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente blat si crema:
  • 250 gr unt
  • 250 gr zahar pudra
  • 8 oua
  • 250 gr ciocolata
  • lapte
  • 3 linguri nuci macinate
  • 3 linguri faina
  • 2 linguri pesmet
  • 1 ceasca rom
  • Ingrediente garnitura:
  • ciocolata barot sau rasa
  • nuci prajite

Mod de preparare

Untul se freaca bine cu zaharul pudra peste care se adauga pe rand galbenusurile si ciocolata inmuiata in lapte, amestecand bine.

Se desparte compozitia. Se retine 1/3 pentru

crema.

Cu restul aluatului se amesteca nucile, faina, pesmetul si albusurile spuma. Se coace foarte putin.

In partea de compozitie retinuta pentru crema se adauga rom. Cu aceasta se acopera blatul.

Deasupra se presara ciocolata barot sau nuci prajite.
Pofta buna!

Va recomandam si alte retete dulciuri:

Dulceata si sirop de capsuni

Dulceata de zmeura

Prajitura cu crema ciocolata

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc