Tort de ciocolata cu sfecla

Pentru multi dintre dumneavoastra combinatia de sfecla/tort de ciocolata ar putea suna ciudat daca nu ati mai incercat. Dar va asiguram ca tortul de ciocolata cu sfecla este cunoscut si preparat in toata lumea.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie
Tort de ciocolata cu sfecla

Ingrediente

  • 150g zahar tos
  • 100g unt
  • 65g sfecla rosie
  • razuita
  • 60g faina
  • 2 oua
  • 3 linguri cacao
  • 1/2 lingurita extract de vanilie
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 100ml frisca lichida
  • 200g ciocolata cu lapte

Mod de preparare

Preincalzeste cuptorul la 200 grade celsius si tapeteaza o forma de tort cu hartie pergament. Pune zaharul impreuna cu untul intr-o oala si da la foc mic, amestecand pana cand se topesc amandoua si obtii un sirop fin.

Pune faina impreuna cu cacao si praful de copt intr-un bol, razuie sfecla rosie, si las-o deoparte sa se scurga de apa.

Fa un loc in mijlocul fainii si adauga siropul. Dupa ce s-au amestecat bine, adauga si cele doua oua. Daca le vei adauga inainte e posibil sa obtii o papara. Amesteca bine, adauga si extractul de vanilie, dupa care sfecla. Amesteca cu o lingura de lemn, vei obtine un aluat destul de dens. Da la cuptor pentru 40 de minute.

Lasa tortul sa se raceasca complet inainte de a-l servi.

Pregateste si crema ganache: pune frisca lichida la foc mic, adauga ciocolata bucatele si amesteca pana se topeste. Opreste focul amestecand continuu pana cand se ingroasa putin, apoi toarna peste tortul racit si uniformizeaza.


Tortul cu ciocolata si sfecla se serveste dupa ce s-a racit.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide