Pentru multi dintre dumneavoastra combinatia de sfecla/tort de ciocolata ar putea suna ciudat daca nu ati mai incercat. Dar va asiguram ca tortul de ciocolata cu sfecla este cunoscut si preparat in toata lumea.
Preincalzeste cuptorul la 200 grade celsius si tapeteaza o forma de tort cu hartie pergament. Pune zaharul impreuna cu untul intr-o oala si da la foc mic, amestecand pana cand se topesc amandoua si obtii un sirop fin.
Pune faina impreuna cu cacao si praful de copt intr-un bol, razuie sfecla rosie, si las-o deoparte sa se scurga de apa.
Fa un loc in mijlocul fainii si adauga siropul. Dupa ce s-au amestecat bine, adauga si cele doua oua. Daca le vei adauga inainte e posibil sa obtii o papara. Amesteca bine, adauga si extractul de vanilie, dupa care sfecla. Amesteca cu o lingura de lemn, vei obtine un aluat destul de dens. Da la cuptor pentru 40 de minute.
Lasa tortul sa se raceasca complet inainte de a-l servi.
Pregateste si crema ganache: pune frisca lichida la foc mic, adauga ciocolata bucatele si amesteca pana se topeste. Opreste focul amestecand continuu pana cand se ingroasa putin, apoi toarna peste tortul racit si uniformizeaza.
Tortul cu ciocolata si sfecla se serveste dupa ce s-a racit.
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii