Tortul de ciocolata cu visine si fulgi de migdale este un tort clasic si este extrem de delicios, iar combinatia de cioclata si fructe este cea mai buna pe care o poti avea la un astfel de dulce.
Zaharul cu 300 ml apa se pune la fiert, cand da in clocot se adauga visinile si se oparesc in acel sirop 1-2 minute dupa care se pun la scurs daca le folosim in aceeasi zi sau se pune in borcane daca le folosim pt conservat si le vom scurge in momentul folosirii adaugand 1 esenta de migdale.
Siropul se foloseste la insitoparea blatului de tort.
Asamblare: Blat, sirop, crema, visine pana se termina blatul(3-4 felii de blat) iar deasupra se inveleste tortul in crema iar ca decor pt margini se imbraca tortul cu fulgii de migdala, crema si visine dupa indemanarea fiecaruia.
Tortul cu ciocolata, visine si fulgi de migdale se serveste rece.

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii