Tort de ciocolata cu visine si fulgi de migdale

Tortul de ciocolata cu visine si fulgi de migdale este un tort clasic si este extrem de delicios, iar combinatia de cioclata si fructe este cea mai buna pe care o poti avea la un astfel de dulce.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie
Tort de ciocolata cu visine si fulgi de migdale

Ingrediente

  • 1 blat tort
  • 2 plicuri crema ciocolata
  • 600 gr. visine
  • 150 gr. fulgi de migdale
  • 300 gr. zahar

Mod de preparare

Zaharul cu 300 ml apa se pune la fiert, cand da in clocot se adauga visinile si se oparesc in acel sirop 1-2 minute dupa care se pun la scurs daca le folosim in aceeasi zi sau se pune in borcane daca le folosim pt conservat si le vom scurge in momentul folosirii adaugand 1 esenta de migdale.
Siropul se foloseste la insitoparea blatului de tort.
Asamblare: Blat, sirop, crema, visine pana se termina blatul(3-4 felii de blat) iar deasupra se inveleste tortul in crema iar ca decor pt margini se imbraca tortul cu fulgii de migdala, crema si visine dupa indemanarea fiecaruia.


Tortul cu ciocolata, visine si fulgi de migdale se serveste rece.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori