Tort de ciocolata insiropat

Blatul. Peste albusurile batute spuma se adauga, amestecand, zaharul, vanilia, galbenusurile, faina si ciocolata rasa. Compozitia se coace in forma d

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blatul - 12 oua
  • 250 g zahar pudra
  • 200 g faina
  • 3 batoane ciocolata
  • 1 baton vanilie
  • Siropul - 500 g zahar
  • 300 ml apa
  • rom
  • Crema - 300 g unt
  • 350 g zahar
  • 1 baton vanilie
  • 200 g fisticuri
  • 50 ml apa de flori
  • 50 ml rom
  • 30 g cacao
  • 2 batoane ciocolata
  • Fondantul - 200 g zahar
  • 80 ml apa
  • 4 batoane ciocolata
  • 40 g unt

Mod de preparare

Blatul.

Peste albusurile batute spuma se adauga, amestecand, zaharul, vanilia, galbenusurile, faina si ciocolata rasa. Compozitia se coace in forma de tort mare, unsa si tapetata.

Rece, blatul se taie orizontal in trei felii care se insiropeaza si se umplu cu crema de ciocolata si crema de cacao, dupa care se acopera cu fondant de ciocolata.

Crema.

Se freaca zaharul cu untul, vanilia si fisticurile macinate. Se adauga apa de flori si romul.

Se desparte crema in doua, in una se include cacaua cernuta, in cealalta ciocolata rasa, obtinandu-se doua creme cu gust diferit.

Fondantul.

Se leaga zaharul ca pentru serbet, dupa care se amesteca cu ciocolata si cu untul.

Se toarna pe tort.
Se serveste rece

Alte retete de tort

tort-jos-paralia-cu-ciocolata

tort de lamaie

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori