Blatul. Peste albusurile batute spuma se adauga, amestecand, zaharul, vanilia, galbenusurile, faina si ciocolata rasa. Compozitia se coace in forma d
Blatul.
Peste albusurile batute spuma se adauga, amestecand, zaharul, vanilia, galbenusurile, faina si ciocolata rasa. Compozitia se coace in forma de tort mare, unsa si tapetata.
Rece, blatul se taie orizontal in trei felii care se insiropeaza si se umplu cu crema de ciocolata si crema de cacao, dupa care se acopera cu fondant de ciocolata.
Crema.
Se freaca zaharul cu untul, vanilia si fisticurile macinate. Se adauga apa de flori si romul.
Se desparte crema in doua, in una se include cacaua cernuta, in cealalta ciocolata rasa, obtinandu-se doua creme cu gust diferit.
Fondantul.
Se leaga zaharul ca pentru serbet, dupa care se amesteca cu ciocolata si cu untul.
Se toarna pe tort.
Se serveste rece
Alte retete de tort
tort-jos-paralia-cu-ciocolata
tort de lamaie
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaCand este ziua unui apropiat, a unui prieten, prefer sa ii fac un cadou dulce, decat sa ii cumpar ceva si sa nu ii placa....
Desert tort cu biscuiti, crema de vanilie, jeleu si mousse de zmeuraDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii