Tort de ciocolata Mississippi

Aceasta reteta culinara de tort de ciocolata consistent si foarte gustos, este popular in statele din sudul Americii, cu toate ca acolo se foloseste cacao, noi folosim in tortul nostru ciocolata neagra de calitate.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Tort de ciocolata Mississippi

Ingrediente

  • Pentru blatul de biscuiti:
  • 200g biscuiti digestivi
  • 60g unt putin sarat
  • cubulete
  • 60g ciocolata neagra
  • tocata
  • Pentru crema de ciocolata:
  • 180g ciocolata amaruie
  • 180g unt nesarat
  • 4 oua mari
  • batute usor
  • 90g zahar brun
  • 90g zahar tos
  • 200ml smantana grasa
  • Topping:
  • 100ml smantana grasa
  • 2-3 linguri zahar pudra
  • ciocolata rasa sau banuti de ciocolata

Mod de preparare

Pentru a prepara blatul tortului introduceti biscuitii digestivi intr-o punga si sfaramati-i cu un facalet. Puneti-i apoi intr-un bol mare, topiti untul si ciocolata la bain-marie. Amestecati pana se inmoaie, apoi luati bolul de pe aburi, turnati peste biscuitii sfaramati si amestecati pana se omogenizeaza bine.

Puneti acest amestec intr-o tava de tort cu diametrul de 23cm si fund detasabil. Apasati cu o lingura blatul si pe peretii tavii si dati la rece. Preincalziti cuptorul la 180 de grade.

Preparati crema: topiti ciocolata si untul la bain-marie, lasati vasul deoparte si lasati sa se raceasca. Intr-un alt bol mare mixati ouale impreuna cu cele doua tipuri de zahar pana se ingroasa si isi dubleaza volumul. Adaugati smanatana si amestecati, apoi ciocolata topita si untul.

Turnati acest amestec peste blatul de biscuiti si dati-l la cuptor aproximativ 45 de minute, pana se intareste. Lasati-l sa se raceasca inainte de a-l scoate din forma.

Pentru topping: bateti smantana cu zahar pudra, dupa gust, pana obtineti o frisca groasa. Turnati-o peste blatul racit si razuiti ciocolata sau banuti de ciocolata (ca nu mi-a mai ramas ciocolata :P).


Serviti tortul de ciocolata dupa ce s-a racit.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Salata de boeuf

Salata de boeuf

Unele persoane o prepara doar de sarbatori, eu o prepar cand poftesc :)

Salata de boeuf
Toba de casa din carne de porc

Toba de casa din carne de porc

Toba de casa din carne de porc este o reteta romaneasca pe care cei mai multi oameni o fac iarna atunci cand se taie porcul....

Toba de casa din carne de porc
Cele mai apreciate rețete
Foi de placinta de casa
1
Aluaturi

Foi de placinta de casa

Placinta cu foi este delicioasa si usor de pregatit. Foile pregatite in casa pentru placinta nu sunt deloc greu de facut,...

Foi de placinta de casa
Placinta cu branza dulce stafide si foi
2
Prajituri

Placinta cu branza dulce stafide si foi

Reteta o am de a o buna prietena... am mancat la ea, mi-a placut, i-am cerut reteta si am trecut la confectionat.

Placinta cu branza dulce stafide si foi
Salata de boeuf
3
Aperitive

Salata de boeuf

Unele persoane o prepara doar de sarbatori, eu o prepar cand poftesc :)

Salata de boeuf
Gris cu lapte
4
Bebelusi > 12 luni

Gris cu lapte

Gris cu lapte, cea mai indragita reteta de-a lungul timpului pentru bebelusi.

Gris cu lapte
Prajitura cu piscoturi si crema de cocos
5
Prajituri

Prajitura cu piscoturi si crema de cocos

Separam 3 oua, galbenusurile le amestecam cu 3 linguri zahar, pe urma punem 3 linguri faina, 1 lingura cacao si 1 lingurita...

Prajitura cu piscoturi si crema de cocos
Parteneri
Rulouri cu dovleac
Bucataras.RO

Rulouri cu dovleac

Dupa cum am promis inca o reteta cu dovleac.

Rulouri cu dovleac
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Trubochki - Cornulete Rusesti
ReteteCulinare.RO

Trubochki - Cornulete Rusesti

Trubochki - Cornulete Rusesti