Aceasta reteta culinara de tort de ciocolata consistent si foarte gustos, este popular in statele din sudul Americii, cu toate ca acolo se foloseste cacao, noi folosim in tortul nostru ciocolata neagra de calitate.
Pentru a prepara blatul tortului introduceti biscuitii digestivi intr-o punga si sfaramati-i cu un facalet. Puneti-i apoi intr-un bol mare, topiti untul si ciocolata la bain-marie. Amestecati pana se inmoaie, apoi luati bolul de pe aburi, turnati peste biscuitii sfaramati si amestecati pana se omogenizeaza bine.
Puneti acest amestec intr-o tava de tort cu diametrul de 23cm si fund detasabil. Apasati cu o lingura blatul si pe peretii tavii si dati la rece. Preincalziti cuptorul la 180 de grade.
Preparati crema: topiti ciocolata si untul la bain-marie, lasati vasul deoparte si lasati sa se raceasca. Intr-un alt bol mare mixati ouale impreuna cu cele doua tipuri de zahar pana se ingroasa si isi dubleaza volumul. Adaugati smanatana si amestecati, apoi ciocolata topita si untul.
Turnati acest amestec peste blatul de biscuiti si dati-l la cuptor aproximativ 45 de minute, pana se intareste. Lasati-l sa se raceasca inainte de a-l scoate din forma.
Pentru topping: bateti smantana cu zahar pudra, dupa gust, pana obtineti o frisca groasa. Turnati-o peste blatul racit si razuiti ciocolata sau banuti de ciocolata (ca nu mi-a mai ramas ciocolata :P).
Serviti tortul de ciocolata dupa ce s-a racit.
Socată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...
Socată reţeta buniciiRetete dietetice Dovleceii se gătesc repede şi sunt foarte gustoşi. De data asta am ales să-i pregătesc...
Dovlecei crocantiChiftelutele marinate sunt preferatele tuturor. Pana si cei mici le adora si mai au un plus: nu se fac deloc greu!
Chiftelute marinateCapsuni la borcan este o delicioasă dulceață tradițională, preparată din capsuni proaspete și sirop de zahăr, pentru...
Capsuni la borcanSe amesteca bine ingredientele si se lasa la foc zece minute
Sos de rosii picantSe rumeneste zaharul intr-o tigaie smaltuita, pina ce capata o culoare galbuie-rosiatica. Se stinge cu apa. Se lasa sa...
Sos caramel sau sos de zahar arsSe caleste ceapa pina capata o culoare frumoasa, aurie. Se combina carnea tocata, grasimea tocata, ceapa calita, orezul,...
Sarmalute cu afumaturaSe pun galbenusurile intr-un castron, cu zeama de lamiie si praful de sare. Se freaca cu o lingura de lemn, pana ce...
Sos maionezaTare bun acest slow cooker crok pot la casa omului! Poate gati la el orice incepator, sau orice nebucatar, doar trebuie sa...
Carne de iepure cu legume si paste tricolore la slow cooker Crock-PotDescopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Comentarii