Aceasta reteta culinara de tort de ciocolata consistent si foarte gustos, este popular in statele din sudul Americii, cu toate ca acolo se foloseste cacao, noi folosim in tortul nostru ciocolata neagra de calitate.
Pentru a prepara blatul tortului introduceti biscuitii digestivi intr-o punga si sfaramati-i cu un facalet. Puneti-i apoi intr-un bol mare, topiti untul si ciocolata la bain-marie. Amestecati pana se inmoaie, apoi luati bolul de pe aburi, turnati peste biscuitii sfaramati si amestecati pana se omogenizeaza bine.
Puneti acest amestec intr-o tava de tort cu diametrul de 23cm si fund detasabil. Apasati cu o lingura blatul si pe peretii tavii si dati la rece. Preincalziti cuptorul la 180 de grade.
Preparati crema: topiti ciocolata si untul la bain-marie, lasati vasul deoparte si lasati sa se raceasca. Intr-un alt bol mare mixati ouale impreuna cu cele doua tipuri de zahar pana se ingroasa si isi dubleaza volumul. Adaugati smanatana si amestecati, apoi ciocolata topita si untul.
Turnati acest amestec peste blatul de biscuiti si dati-l la cuptor aproximativ 45 de minute, pana se intareste. Lasati-l sa se raceasca inainte de a-l scoate din forma.
Pentru topping: bateti smantana cu zahar pudra, dupa gust, pana obtineti o frisca groasa. Turnati-o peste blatul racit si razuiti ciocolata sau banuti de ciocolata (ca nu mi-a mai ramas ciocolata :P).
Serviti tortul de ciocolata dupa ce s-a racit.
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbioriAceasta reteta de inghetata de casa este absolut delicioasa. Daca va place laptele de pasare cu siguranta va va placea si...
Inghetata lapte de pasareRulada fina cu crema ganache de cafea este o reteta de prajitura de casa absolut delicioasa. Boabele de cafea din aluat dau...
Rulada fina cu ganache de cafeaSe pune laptele la fiert si, cand da in clocot, se adauga grisul in ploaie. Se fierbe 20 de minute, dupa care se ia vasul de...
Budinca de grisEste un desert potrivit pentru acest sezon. L-am preparat cu frișca LaDorna, care a fost extrem de potrivita în prepararea...
Tort cu capsuni si macSe face repede, usor si este foarte bun...
Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramelIncearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Comentarii