Tort de ciocolata Noisette

Aceasta reteta de tort de ciocolata cu crema fina, pralinata, este perfecta pentru orice motiv de sarbatoare. Nu este deloc greu de preparat, iar crema de oua, bineinteles tot cu ciocolata imbraca perfect blaturile delicioase. Aroma alunelor de padure este subtila, dar evidentiata in acelasi timp.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Tort de ciocolata Noisette

Ingrediente

  • Pentru blatul de tort de ciocolata:
  • 10 oua
  • 300g zahar
  • 300g unt nesarat
  • 300g faina alba
  • 4 lingurite praf de copt
  • 300g ciocolata neagra
  • topita
  • Pentru pralina:
  • 150g zahar tos
  • 150g alune de padure
  • Pentru crema de ou cu ciocolata:
  • 200g zahar tos
  • 7 galbenusuri
  • semintele de la o pastaie de vanilie
  • 250ml lapte
  • 300g ciocolata noisette
  • topita
  • 600g unt
  • Pentru decor:
  • ciocolata topita sau fructe inmuiate in ciocolata

Mod de preparare

Preincalzeste cuptorul la 170 de grade si unge si tapeteaza cu hartie de copt baza a 2 tavi cu diametrul de 20cm.

Mixeaza untul pentru blatul de tort impreuna cu zaharul pana cand isi dubleaza volumul si este pufos. Adauga ouale, toate deodata (batute inainte ca pentru omleta), mixeaza, apoi adauga ciocolata topita la aburi si amesteca de aceasta data cu spatula de silicon, usor.

Imparte acest amestec in cele doua tavi si da la cuptor pentru 25-30 de minute pana cand blaturile de ciocolata trec testul cu scobitoarea.

Pentru pralina ce va da o aroma si textura incredibila cremei noastre de galbenusuri, topeste zaharul, iar cand are culoarea frumoasa a chihlimbarului, adauga alunele de padure. Amesteca bine, cat sa le acoperi pe toate in zaharul topit, apoi toarna amestecul pe o suprafata siliconata, ca sa se intareasca. Odata ce s-a intarit, rupe-o in bucati si bag-o in blender pana obtii cristale fine.

Pentru crema de oua de ciocolata, amesteca semintele de la pastaia de vanilie impreuna cu galbenusurile si cu zaharul si mixeaza la viteza mare pana cand isi dubleaza volumul si galbenusurile sunt aproape albe. Incalzeste laptele pana inainte sa fiarba, apoi adauga-l usor in galbenusurile mixate, amestecand continuu cu un tel. Pune acest amestec pe baie de aburi si amesteca pana cand se ingroasa. Apoi las-o departe sa se raceasca. Odata ce s-a racit adauga untul moale (la temperatura camerei), mixeaza pana la incorporare, apoi adauga ciocolata topita si mixeaza din nou. Adauga jumatate din cantitatea de pralina, restul pastreaza-l pentru decor daca doresti. Daca vrei o crema crocanta cu aroma intensa de alune de padure, poti adauga toata pralina.

Pentru a asambla tortul Noisette:

4

Taie fiecare blat de tort in doua, si foloseste un inel pentru a-l aranja, si imparte crema in 4 parti egale. Aseaza primul blat pentru baza, apoi crema de ciocolata, apoi inca un blat si crema si tot asa pana la ultimul blat. Poti sa adaugi niste fructe daca doresti, afinele, capsunile si zmeura se potrivesc de minute. Dar nu trebuie sa exagerezi, daca adaugi fructe peste crema adaugata pe al doilea blat va fi suficient.

Da tortul la frigider, cu inel cu tot pentru 20 de minute, ca sa se aseze, dupa care poti sa-i scoti inelul.

Apoi cu ultima parte de crema care ti-a ramas, imbraca tortul, insistand pe laterale. Topeste ciocolata si imbraca partea de sus a tortului, inmoaie si cateva fructe in ciocolatatopita si lasa-le sa se intareasca, acestea poti sa le asezi deasupra.


Tortul de ciocolata Noisette este delicios, foarte consistent si aromat, iar cantitatile din aceasta reteta sunt pentru un tort de 15 persoane, deoarece feliile nu trebuiesc taiate foarte groase.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Briose cu afine

Briose cu afine

Imi plac foarte mult briosele...mi se par atat de dragute. Am pregatit unele cu afine de data aceasta, iar reteta am...

Briose cu afine
Placinta cu dovlecei

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Placinta cu dovlecei
Cele mai apreciate rețete
Gem de agrise
1
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Nectar de caise
2
Sucuri fructe si legume

Nectar de caise

Nectarul de caise este o băutură delicioasă și revigorantă, realizată din caise proaspete și câteva ingrediente...

Nectar de caise
Ciorbita simpla de dovlecei
3
Ciorbe

Ciorbita simpla de dovlecei

Ciorbita simpla de dovlecei este o reteta de ciorba potrivita in zilele de post. Ciorba cu multe legume este usoara,...

Ciorbita simpla de dovlecei
Parteneri
Ficatei cu bacon si cartofi la cuptor
Bucataras.RO

Ficatei cu bacon si cartofi la cuptor

Foarte bun a iesit!

Ficatei cu bacon si cartofi la cuptor
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Gustos.RO

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute

Incearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Salata Caprese - simpla si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Salata Caprese - simpla si delicioasa