Tort de ciocolata Noisette

Aceasta reteta de tort de ciocolata cu crema fina, pralinata, este perfecta pentru orice motiv de sarbatoare. Nu este deloc greu de preparat, iar crema de oua, bineinteles tot cu ciocolata imbraca perfect blaturile delicioase. Aroma alunelor de padure este subtila, dar evidentiata in acelasi timp.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Tort de ciocolata Noisette

Ingrediente

  • Pentru blatul de tort de ciocolata:
  • 10 oua
  • 300g zahar
  • 300g unt nesarat
  • 300g faina alba
  • 4 lingurite praf de copt
  • 300g ciocolata neagra
  • topita
  • Pentru pralina:
  • 150g zahar tos
  • 150g alune de padure
  • Pentru crema de ou cu ciocolata:
  • 200g zahar tos
  • 7 galbenusuri
  • semintele de la o pastaie de vanilie
  • 250ml lapte
  • 300g ciocolata noisette
  • topita
  • 600g unt
  • Pentru decor:
  • ciocolata topita sau fructe inmuiate in ciocolata

Mod de preparare

Preincalzeste cuptorul la 170 de grade si unge si tapeteaza cu hartie de copt baza a 2 tavi cu diametrul de 20cm.

Mixeaza untul pentru blatul de tort impreuna cu zaharul pana cand isi dubleaza volumul si este pufos. Adauga ouale, toate deodata (batute inainte ca pentru omleta), mixeaza, apoi adauga ciocolata topita la aburi si amesteca de aceasta data cu spatula de silicon, usor.

Imparte acest amestec in cele doua tavi si da la cuptor pentru 25-30 de minute pana cand blaturile de ciocolata trec testul cu scobitoarea.

Pentru pralina ce va da o aroma si textura incredibila cremei noastre de galbenusuri, topeste zaharul, iar cand are culoarea frumoasa a chihlimbarului, adauga alunele de padure. Amesteca bine, cat sa le acoperi pe toate in zaharul topit, apoi toarna amestecul pe o suprafata siliconata, ca sa se intareasca. Odata ce s-a intarit, rupe-o in bucati si bag-o in blender pana obtii cristale fine.

Pentru crema de oua de ciocolata, amesteca semintele de la pastaia de vanilie impreuna cu galbenusurile si cu zaharul si mixeaza la viteza mare pana cand isi dubleaza volumul si galbenusurile sunt aproape albe. Incalzeste laptele pana inainte sa fiarba, apoi adauga-l usor in galbenusurile mixate, amestecand continuu cu un tel. Pune acest amestec pe baie de aburi si amesteca pana cand se ingroasa. Apoi las-o departe sa se raceasca. Odata ce s-a racit adauga untul moale (la temperatura camerei), mixeaza pana la incorporare, apoi adauga ciocolata topita si mixeaza din nou. Adauga jumatate din cantitatea de pralina, restul pastreaza-l pentru decor daca doresti. Daca vrei o crema crocanta cu aroma intensa de alune de padure, poti adauga toata pralina.

Pentru a asambla tortul Noisette:

4

Taie fiecare blat de tort in doua, si foloseste un inel pentru a-l aranja, si imparte crema in 4 parti egale. Aseaza primul blat pentru baza, apoi crema de ciocolata, apoi inca un blat si crema si tot asa pana la ultimul blat. Poti sa adaugi niste fructe daca doresti, afinele, capsunile si zmeura se potrivesc de minute. Dar nu trebuie sa exagerezi, daca adaugi fructe peste crema adaugata pe al doilea blat va fi suficient.

Da tortul la frigider, cu inel cu tot pentru 20 de minute, ca sa se aseze, dupa care poti sa-i scoti inelul.

Apoi cu ultima parte de crema care ti-a ramas, imbraca tortul, insistand pe laterale. Topeste ciocolata si imbraca partea de sus a tortului, inmoaie si cateva fructe in ciocolatatopita si lasa-le sa se intareasca, acestea poti sa le asezi deasupra.


Tortul de ciocolata Noisette este delicios, foarte consistent si aromat, iar cantitatile din aceasta reteta sunt pentru un tort de 15 persoane, deoarece feliile nu trebuiesc taiate foarte groase.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu branza

Prajitura pufoasa cu branza

Prajitura aceasta pufoasa cu branza dulce si aroma de portocala este preferata copiilor mei.:) Pofta buna!!

Prajitura pufoasa cu branza
Supa crema de dovleac copt, cu ciuperci de padure

Supa crema de dovleac copt, cu ciuperci de padure

E o toamna tarzie, perfecta pentru supe calde si delicioase. Pentru ca ador dovleacul, dar si ciupercile, si pentru ca mi-am...

Supa crema de dovleac copt, cu ciuperci de padure
Rulada de porc cu sos picant de prune

Rulada de porc cu sos picant de prune

• scoateti samburii din prunele proaspete si mixatii-le impreuna cu menta proaspata• puneti vinul la redus pe foc, impreuna

Rulada de porc cu sos picant de prune
Cele mai apreciate rețete
Conserva de peste cu legume pentru iarna
1
Conserve de iarna

Conserva de peste cu legume pentru iarna

Ador pestele iar de când am descoperit aceasta reteta am renunțat sa mai cumpăr conserve din comerț.

Conserva de peste cu legume pentru iarna
Tort cu crema de branza si dovleac placintar
2
Torturi

Tort cu crema de branza si dovleac placintar

Poate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...

Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Ciorba de gaina in oala sub presiune
3
Supe de carne

Ciorba de gaina in oala sub presiune

Se spala pasarea, se transeaza in bucatele potrivite si se aseaza in oala. Zarzavatul se toaca in cubulete mici si se adauga...

Ciorba de gaina in oala sub presiune
Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji
4
Torturi

Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji

Acest tort este despre bucuria din lucrurile simple, despre frumusețea liniilor naturale, despre natură, despre...

Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji
Muraturi asortate cu pepeni si gogonele
5
Muraturi simple

Muraturi asortate cu pepeni si gogonele

Muraturi asortate cu pepeni si gogonele sunt delicioase. Se fac foarte simplu. Trebuie doar sa spalati bine fructele si...

Muraturi asortate cu pepeni si gogonele
Parteneri
Salata de dovlecei (de post)
Bucataras.RO

Salata de dovlecei (de post)

Retete de suflet Imi plac tare mult dovleceii, de aceea caut mereu cate o varianta noua sa ii pregatesc. De data aceasta...

Salata de dovlecei (de post)
Strudel cu mere
Gustos.RO

Strudel cu mere

Reteta de strudel cu mere. Strude cu mere si foi de placinta. Strudel cu mere, nuci si scortisoara. Retete cu mere. Deserturi...

Strudel cu mere
Ciorba Ardeleneasca de Porc
ReteteCulinare.RO

Ciorba Ardeleneasca de Porc

Ciorba Ardeleneasca de Porc