Pentru blat, se freaca galbenusurile cu zaharul si vanilia pana devin ca o crema. Se adauga ciocolata rasa, migdalele macinate, pesmetul si la urma al
Pentru blat, se freaca galbenusurile cu zaharul si vanilia pana devin ca o crema. Se adauga ciocolata rasa, migdalele macinate, pesmetul si la urma albusurile spuma.
Se coace cam o ora, la cuptor, in forma unsa cu unt si presarata cu faina.
Cand este gata se taie in doua si se umple cu crema de alune, migdale sau nuci.
Pentru crema, se freaca bine alunele cu zaharul si se adauga frisca.
Deasupra si pe margini, tortul se glaseaza cu glazura de ciocolata, iar imprejur se presara migdale curatate, prajite si putin sfaramate.
Pentru glazura, se fierbe zaharul cu apa pana siropul se leaga foarte bine, apoi se amesteca repede cu ciocolata frecata si incalzita in cuptor, dupa care se glaseaza repede tortul.
Pofta buna!
Va recomandam si alte prajituri
:
Prajitura Carmen cu gem si nuca
Bilute cu visine
Prajitura cu branza si visine
• taiati avocado-ul pe jumatate, pe lungime. Rotiti apoi una dintre parti pana se va desprinde de pe sambure. Apoi
Guacamole• curatati si taiati telina, pastarnacii si radacina de patrunjel, cubulete• taiati si bucatile de apio tot cubulete•
Supa crema de telina si pastarnacNegresa cu nuci si sos de cafea este o reteta de prajitura foarte simpla. Pe culinar.ro se gasesc multe alte retete de...
Negresa cu nuci si sos de cafeaRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptorO alta reteta de cornulete, cu un aluat tare bun si fraged. Se lucreaza foarte usor cu acest aluat si vi-l recomand cu mare...
Cornulete fragedeO prajitura pufoasa, de sezon si care poate fi pregatita cu orice fructe preferati.
Prajitura cu ciresePrajitura de casa cu mac este o prajitura absolut delicioasa de casa. Este o reteta de prajitura cu mac ce se preteaza pe...
Prajitura de casa cu macPentru acest week-end am vrut să fac un desert mai puţin caloric,dar a cărui preparare să nu-mi ia prea mult timp....
Ruladă cu zmeură şi cremă de mascarpone
Comentarii