Tort de ciocolata si migdale cu crema de alune si glazura de ciocolata

Pentru blat, se freaca galbenusurile cu zaharul si vanilia pana devin ca o crema. Se adauga ciocolata rasa, migdalele macinate, pesmetul si la urma al

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ingrediente blat:
  • 6 oua
  • 125 gr zahar
  • 1/2 baton vanilie
  • 2 batoane ciocolata rasa
  • 100 gr migdale curatate si macinate
  • 2 linguri pesmet fin
  • Ingrediente crema:
  • 150 gr alune macinate
  • 150 gr zahar pisat cu vanilie
  • 1 pahar frisca
  • Ingrediente glazura:
  • 170 gr zahar
  • 250 ml apa
  • 2 1/2 batoane ciocolata
  • Pentru decor:
  • migdale prajite

Mod de preparare

Pentru blat, se freaca galbenusurile cu zaharul si vanilia pana devin ca o crema. Se adauga ciocolata rasa, migdalele macinate, pesmetul si la urma albusurile spuma.

Se coace cam o ora, la cuptor, in forma unsa cu unt si presarata cu faina.

Cand este gata se taie in doua si se umple cu crema de alune, migdale sau nuci.

Pentru crema, se freaca bine alunele cu zaharul si se adauga frisca.

Deasupra si pe margini, tortul se glaseaza cu glazura de ciocolata, iar imprejur se presara migdale curatate, prajite si putin sfaramate.

Pentru glazura, se fierbe zaharul cu apa pana siropul se leaga foarte bine, apoi se amesteca repede cu ciocolata frecata si incalzita in cuptor, dupa care se glaseaza repede tortul.
Pofta buna!

Va recomandam si alte prajituri

:

Prajitura Carmen cu gem si nuca

Bilute cu visine

Prajitura cu branza si visine

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci