Pentru blat, se freaca galbenusurile cu zaharul si vanilia pana devin ca o crema. Se adauga ciocolata rasa, migdalele macinate, pesmetul si la urma al
Pentru blat, se freaca galbenusurile cu zaharul si vanilia pana devin ca o crema. Se adauga ciocolata rasa, migdalele macinate, pesmetul si la urma albusurile spuma.
Se coace cam o ora, la cuptor, in forma unsa cu unt si presarata cu faina.
Cand este gata se taie in doua si se umple cu crema de alune, migdale sau nuci.
Pentru crema, se freaca bine alunele cu zaharul si se adauga frisca.
Deasupra si pe margini, tortul se glaseaza cu glazura de ciocolata, iar imprejur se presara migdale curatate, prajite si putin sfaramate.
Pentru glazura, se fierbe zaharul cu apa pana siropul se leaga foarte bine, apoi se amesteca repede cu ciocolata frecata si incalzita in cuptor, dupa care se glaseaza repede tortul.
Pofta buna!
Va recomandam si alte prajituri
:
Prajitura Carmen cu gem si nuca
Bilute cu visine
Prajitura cu branza si visine
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoSiropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...
Sirop din muguri de bradPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...
Briose cu afinePentru cozonac cu cacao si nuca se aduc intr-un loc incalzit de cu seara toate ingredientele, si a doua zi se purcede la lucru.
Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)M-am inspirat de la Gabita .E delicioasa!
Ciulama cu pui si ciuperciIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii