Tort de ciocolata si rom

Blatul. Se bat ouale cu zaharul pana se obtine o compozitie albicioasa. Se trage vasul de pe focul mic, zaharul fiind topit, si se mai bate cateva m

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blatul - 12 oua
  • 12 linguri zahar
  • 10 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • Siropul - 5oo g zahar
  • 1 pahar apa
  • 1 linguri zeama de lamaie
  • 1/2baton vanilie
  • 300 ml rom
  • Crema de ciocolata si cacao - 2 oua. 250 ml lapte
  • 40 g faina
  • 100 g zahar
  • 3 batoane ciocolata
  • 50 g cacao
  • 250 g unt
  • Crema de ciocolata si rom - 2 oua
  • 1 pahar lapte
  • 100 g zahar
  • 2 batoane ciocolata
  • 250 g unt
  • 50 ml rom
  • Glazura - 2 batoane ciocolata rasa
  • 1 lingura rom sau
  • serbet de ciocolata sau cremele de tort

Mod de preparare

Blatul.

Se bat ouale cu zaharul pana se obtine o compozitie albicioasa.

Se trage vasul de pe focul mic, zaharul fiind topit, si se mai bate cateva minute.

Se adauga in ploaie faina si cacaua cernuta, amestecandu-se usor sa nu dea inapoi.

Dupa coacere se taie blatul orizontal in 3 felii de grosime egala care se insiropeaza si se umplu pe rand cu cremele

preparate.

Crema de ciocolata si cacao.

Se face un sodou pe foc, in bain marie, din oua,

lapte, faina, zahar, ciocolata si cacao pana se ingroasa. Compozitiei racite i se adauga untul spuma.

Crema de ciocolata si rom.

Se prepara la fel. Se ingroasa in bain marie ouale cu

laptele, zaharul si ciocolata. Compozitiei racite i se adauga untul spuma si romul.

Se glaseaza tortul cu ciocolata rasa dizolvata in apa sau cu serbet de ciocolata.

Se mai poate imbraca pe deasupra cu o parte din crema de ciocolata si rom oprita, iar pe margini cu cealalta crema ramasa de la umplerea tortului.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide